REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Celibato panaikinimas kunigų pašaukimo nepadidintų?

Žinių radijas

Popiežiui Pranciškui pareiškus, kad celibatas nėra dogma, Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarijos rektorius monsinjoras Žydrūnas Vabuolas teigia, kad tai jokiu būdu nereiškia, kad Bažnyčia artimiausiu metu ketina celibato atsisakyti.

REKLAMA
REKLAMA

„Popiežius paklaustas atsakė taip, kaip Bažnyčioje yra. Celibato taisyklė yra svarbi dovana Bažnyčiai, kurios ji laikosi, kadangi mato jos naudą. Kadangi tai nėra dieviškosios teisės dalykas, kaip kurios kitos dogmos, kurių Bažnyčia net norėdama negalėtų atsisakyti, (...) tai celibato norma yra įsivesta pačios Bažnyčios. Popiežius tik tą ir pasakė, kad Bažnyčia, esant reikalui, galėtų ją ir panaikinti“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ antradienį sakė Ž. Vabuolas.

REKLAMA

Jis taip pat nurodė, kad panašiai pasisakę yra ir ankstesni popiežiai, pavyzdžiui Benediktas XVI. Ž. Vabuolo teigimu, net jei ir celibatas būtų panaikintas, kunigų skaičius neišaugtų. „Tas požymis, kad vis mažiau žmonių tuokiasi ir apsisprendžia visą gyvenimą gyventi su tuo pačiu vyru ar žmona, rodo, kad ne celibato, ne lytinių santykių galimybė padės žmogui apsispręsti dėl pašaukimo“, - teigė jis.

Popiežius Pranciškus sakė, kad celibatas – tai „gyvenimo taisyklė, kurią aš labai vertinu, ir manau, kad tai yra dovana Bažnyčiai. Kadangi tai nėra dogma, durys visuomet yra atviros.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų