REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kartais ateina laikas suvokti, kaip jūsų darboholizmas kenkia jums ir aplink jus esantiems žmonėms, rašo www.inc.com.

REKLAMA
REKLAMA

“30 valandų darbo ir vis dar daug jėgų”, - rašė 24 metų reklamų kūrėja Mita Diran. Tačiau ji, deja, klydo. Po kelių valandų ji nualpo, nugrimzdo į komą ir kitą dieną mirė ligoninėje – jauną merginą pražudė išsekimas, pervargimas ir energetinis gėrimas “Krating Daeng” taip pat žinomas kaip “Thai Red Bull”.

REKLAMA

Minda Zetlin teigia, kad svarbiausia suvokti, kad persidirbimas kenkia pačiam asmeniui, aplinkiniams,dirbamiems darbams ir net organizacijoms/kompanijoms, kurioms asmuo dirba. Žinoma, niekas nesako, kad pavyks sutrumpinti darbo valandas, bet reiktų pasistengti, kad pavyktų rasti laiko pailsėti ir sudaryti kiek įmanoma racionalesnį darbo grafiką. Tai daugeliui padeda atrasti labai paprastą tiesą – dėl kelių vėliau atliktų užduočių pasaulis nesugriūna, o pailsėjęs asmuo dirba daug efektyviau nei išsekęs.

REKLAMA
REKLAMA

M. Zetlin pateikia 10 akivaizdžių priežasčių, dėl kurių turėtumėte dirbti mažiau.

1. Kiekybė naikina kokybę

Norite viską padaryti taip tobulai, kaip tik galite. Tačiau kuo daugiau užduočių prisiimate, tuo mažesnės jūsų galimybės viską padaryti tobulai.

2. Miegas yra svarbus

Arianna Huffington sakė, kad tiesiausias kelias į produktyvesnį, linksmesnį gyvenimą su daug įkvėpimo yra normalios miego valandos. Ši moteris tikrai žino ką sako – nualpusi nuo išsekimo ji susilaužė žandikaulį. Tuomet pasakė “stop” tokiam gyvenimo būdui ir dabar skiria daug laiko tam, kad įtikintų žmones miego svarba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Prasti rezultatai

Tikriausiai daugelis yra patyrę (nors ir greitai pamiršo), kad buvimas susirinkime, kuomet esi neišsimiegojęs, primena visišką nesėkmę. Paprastai nesiseka generuoti naujas idėjas, rasti kūrybingus sprendimus, o apie kitų klausymąsi jau nebebūna nei kalbos… Tai ne tik nepagarba aplinkiniams, bet ir jų bei jūsų laiko švaistymas.

4. Prasta nuotaika

Su nuovagiu ir persidirbimu ateina ir prasta nuotaika bei dirglumas ir nekantrumas. Ir tai jaučia tiek jūsų artimieji, tiek ir kolegos. Jei esate darbuotojas – tai kenks jūsų karjerai, o jei turite nedidelį verslą – tai gali labai pakenkti ir jam.

REKLAMA

5. Netinkami sprendimai

Tyrimais įrodyta: miego stygius kenkia sprendimų priėmimui. Būdamas vadovu asmuo negali sau leisti priimti klaidingus sprendimus. Kai kurių užduočių išbraukimas iš savo sąrašo, jų perdavimas kitiems ar užbaigimas vėliau yra tikrai dėmesio verti pasirinkimai, kuomet priimamiems sprendimams tikrai būtina pilna koncentracija ir mąstymas.

Laukite tęsinio.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų