REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 20 d. Niujorke (JAV) buvo anonsuotas trečios kartos planšetinis kompiuteris „Surface Pro“, tačiau iš pradžių buvo laukta ne jo. Nuo pat renginio datos paskelbimo daugybė gandų sklandė apie kompaktišką versiją „Surface Mini“, tačiau jos taip ir nesulaukta, nors to tikėtasi ilgiau nei metus.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų agentūra „Bloomberg“ pranešė, kad „Surface Mini“ anonsas vis tik buvo planuotas ir buvo atšauktas paskutinę minutę. Sprendimą priėmė „Microsoft“ prezidentas Satya Nadella ir į kompaniją sugrįžęs Stephenas Elopas. Priežastimi tapo nepasitenkinimas jo kokybe, kuri neleido kaip lygus su lygiu konkuruoti rinkoje ir tapti sėkmingu produktu.

REKLAMA

Savo versiją pateikė ir rinkos ekspertai. Mari Joe Foli teigimu, dabartinis „Microsoft“ operacinių sistemų padalinio vadovas Terry Mayersonas nėra didelis „Windows RT“ platformos šalininkas. Taigi buvo priimtas sprendimas atidėti naujos planšetės su ARM procesoriumi pasirodymą iki tol, kol neįvyks galutinis „Windows RT“ ir „Windows Phone“ suliejimas.

Be to, rinkoje yra pakankamai daug kitų gamintojų planšetinių kompiuterių su 8 colių ekranu ir „Windows“ platforma, todėl „Microsoft“ nemato būtinybės išleisti dar vieną. Dar vienu argumentu galėjo būti sensorinės „Office“ versijos, skirtos minėtai platformai, nebuvimas. Atitinkama versija, žinoma kodiniu pavadinimu „Gemini“, dar tik kuriama. Bet kokiu atveju už „Surface“ planšetinius kompiuterius atsakingi „Microsoft“ atstovai pareiškė, kad darbai prie „Mini“ versijos vyksta toliau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų