REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Nesutarimai tarp „Mercedes“ pilotų Lewiso Hamiltono ir Nico Rosbergo prasidėjo ne nuo Monako GP, o nuo Ispanijos GP.

REKLAMA
REKLAMA

Tai nutiko po to, kai siekdamas iškovoti pergalę Barselonos trasoje britas nesilaikė komandos protokolo ir paskutiniuose ratuose pakeitė variklio nustatymus, taip padidindamas jo galią.

REKLAMA

Tuomet N. Rosbergas liko nusivylęs komandos draugo veiksmais, kurie atėmė šansą rimčiau pasipriešinti ir galbūt iškovoti pergalę. Vis dėlto už savo veiksmus L. Hamiltonas po varžybų vokiečio atsiprašė.

Kiek kitokia kryptimi situacija pasisuko Monako trasoje, kur kvalifikacijoje pirmavęs N. Rosbergas padarė klaidą ir pasuko atsarginiu keliu. Dėl šio įvykio viename iš trasos sektorių buvo mojuojamos geltonos vėliavos. Tai reiškė, kad nei vienas sportininkas, tame tarpe ir L. Hamiltonas, nebegalėjo pagerinti rezultato ir įsiveržti į priekį.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas buvo kiek kitaip Barselonoje“, – pasakojo vienas iš „Mercedes“ ekipos vadovų Toto Wolffas.

„Nico įsižeidė dėl to kas nutiko ir mano manymu tai yra normalu. Kiekvienas vadovaujasi sava realybe, tikėjimu. Tai lyg ginčytis su kažkuo. Tu manai, kad esi teisus, tuo pačiu kitas asmuo mano, kad jis yra teisus. Nebūna visada vien tik juoda ir balta. Kartais būna ir pilkos spalvos.“

Po lenktynių Monake L. Hamiltonas prasitarė, kad N. Rosbergas Bahreine vykusiose lenktynėse taip pat nesilaikė protokolo ir pakeitė variklio nustatymus tam, kad iš jo atimtų pirmąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

T. Wolffo teigimu, tokie pilotų veiksmai privertė komandą įsikišti. Anot austro, dabar nei vienas sportininkas varžybų metu negali keisti variklio nustatymų.

„Tai daugiau nepasikartos. Manau jie bandė išsaiškinti kiek toli jie gali peržengti nubrėžtą liniją ir kokios bus pasėkmės. Bet ar tai nėra normalu? Mes susitvarkysime su esama situacija kaip tai padarėme anksčiau. Kai matysime, jog viskas krypsta „Mercedes“ dvasiai nepalankia linkme, mes imsimės veiksmų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų