REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) pirmadienį apklausė Vilniaus šilumos ūkio monopolininkės bendrovės „Vilniaus energija“ valdybos pirmininką Jeaną Sacrestą (Žaną Sakrestą).

REKLAMA
REKLAMA

Jam pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymo, BNS informavo FNTT atstovė Rūta Andriuškaitė.

REKLAMA

„Vilniaus energijos“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas BNS sakė neturintis informacijos ir negalintis nieko komentuoti apie apklausą.

„Vilniaus energijos“ valdybos narys ir koncerno “„Icor“ valdybos pirmininkas Andrius Janukonis oficialiai įtariamuoju tapo gegužės pradžioje, tiriant „Vilniaus energijos“ vadovų ir akcininkų piktnaudžiavimą.

FNTT tyrimas susijęs su dujų kainomis ir maždaug prieš 10 metų įvykusiais sandoriais.

A.Janukoniui, J.Sacreste'ui ir „Vilniaus energijos“ prezidentui bei koncerno „Icor“ akcininkui Linui Samuoliui pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir didelės vertės svetimo turto iššvaistymo.

„Icor“ yra netiesiogiai susijusi su „Vilniaus energija“ – „Icor“ akcininkai yra ir „Vilniaus energijos“ bei „Dalkia Lietuvos“ vadovai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų