REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos aukštosios mokyklos, puoselėdamos mokymosi visą gyvenimą idėją, siūlo galimybę patikrinti ir pripažinti neformaliu būdu įgytas kompetencijas. Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) – vienas pirmųjų universitetų, fizinių ir technologijos mokslų srityje įteikęs pažymėjimus už žinias, įgytas darbe ar mokantis savarankiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Įteisinti neformaliu būdu įgytas kompetencijas trijuose studijų dalykuose galima nemokamai ir tai trunka maždaug pusę metų. Kompetencijas patvirtinančius pažymėjimus gali gauti ne žemesnį nei vidurinį išsilavinimą turintys specialistai, savo srityje dirbantys ne mažiau kaip trejetą metų. Kiekvienas kandidatas privalo įrodyti nustatytą studijų dalyko žinių ir kompetencijų lygį.

REKLAMA

„Kompetencijų pripažinimo galimybė yra itin svarbi aukštojo išsilavinimo neturintiems, tačiau ilgą darbo patirtį įvairiose srityse sukaupusiems specialistams. Suteikiamas pažymėjimas gali praversti siekiant karjeros ir geresnių darbo sąlygų bei tęsiant studijas – stojant į universitetus būtų užskaitomi tam tikrų studijų dalykų kreditai. Džiaugiamės, jog esame vieni pirmųjų, galinčių įteikti pažymėjimus fizinių ir technologijos mokslų srityje “, - sakė VGTU rektorius Alfonsas Daniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Prašymus pažymėjimams gauti pateikė aštuoni kandidatai. Jie registravosi internetu, rengė kompetencijų aplanką, konsultavosi su ekspertais. Septynių kandidatų žinios, įgytos profesinės veiklos metu, įvertintos teigiamai ir pripažintos.

Įgūdžius iš praktinės veiklos gavusiems kandidatams išduoti pažymėjimai, patvirtinantys jų sugebėjimus: 4 kandidatai gavo Darnios gyvenamosios aplinkos dalyko pažymėjimą Bendrosios inžinerijos studijų kryptyje, 2 kandidatai – Teorinės elektrotechnikos dalyko kompetencijų patvirtinimą Elektronikos ir elektros inžinerijos studijų kryptyje, Informacinių technologijų paslaugų valdymo dalyko pažymėjimas (Informatikos inžinerijos studijų kryptis) įteiktas 1 kandidatui.

Remiantis Švietimo ir mokslo ministerijos duomenimis, neformalių kompetencijų pripažinimo ir įvertinimo paslaugą turėtų teikti 33 Lietuvos aukštosios mokyklos. Vertindamos ir išduodamos pažymėjimus, jos didina Lietuvos aukštojo mokslo studijų sistemos prieinamumą ir lankstumą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų