REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europoje vykstantis „tautų pavasaris“ neaplenks ir Lietuvos - 2016-aisiais Tautininkų sąjunga turės savo frakciją Seime, tikisi jos pirmininkas Julius Panka.

REKLAMA
REKLAMA

Jis tvirtino, kad nors Europos Parlamento (EP) rinkimų rezultatai ir „nėra labai džiuginantys“, partijos elektoratas nuo 2012-aisiais vykusių Seimo rinkimų padvigubėjo.

REKLAMA

„Seimo rinkimuose už mus balsavo apie 12 tūkst. rinkėjų, dabar – beveik 23 tūkstančiai. Norėtųsi, kad elektoratas augtų greičiau, tačiau jis turbūt bręsta po truputį“, - pirmadienį per spaudos konferenciją sakė J.Panka.

Anot politiko, jam ypač malonu stebėti europinius procesus, kur EP rinkimuose laimi „labai daug tautinių jėgų“. Jis įvardijo Prancūziją, Didžiąją Britaniją, Belgiją.

„Tie procesai išjudėjo, galima sakyti, prasidėjo tautų pavasaris. Šitie dalykai turbūt neaplenks ir Lietuvos. Na, Tautininkų sąjunga galbūt ir neturės savo atstovo EP, bet mes glaudžiai bendradarbiausime su kolegomis iš Latvijos ir Vakarų Europos šalių. Jei ir toliau augimo tendencijos bus tokios pačios, tikiu, kad po 2016 metų Seimo rinkimuose mes turėsime ir savo frakciją Seime“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

J.Panka tikino, kad partijos tikslas surinkti 2 proc. rinkėjų balsų buvo įgyvendintas, tačiau dėl didesnio rinkėjų aktyvumo net ir sulaukus dvigubai didesnio rinkėjų palaikymo, nei 2012-aisiais Seimo rinkimuose, bendrame kontekste rinkėjų balsai „ištirpo“.

Partijos atstovas Gintaras Songaila sveikino ideologiškai artimiausios Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pergalę, kurie taip pat rėmė referendumą dėl draudimo parduoti žemę užsieniečiams.

J.Panka kaip vieną pralaimėjimo priežasčių nurodė tai, kad lietuviai yra atsargūs ir Europos tendencijos į mūsų šalį ateina gerokai pavėluotai. Esą šiuo metu Lietuvoje labiausiai palaikomos liberaliosios jėgos, kai tuo metu Europoje rinkėjai „jų jau atsikando“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nors ir likome devinti, paskutinėje vietoje yra Artūro Zuoko partija, prieš pat rinkimus paskelbusi apie susijungimą. Jo rezultatai parodo, kad ne viskas pasiekiama pinigais“, - sakė tautininkų lyderis.

Anot jo, Tautininkų sąjunga rinkimams išleido 40-50 tūkst. litų.

Tautininkai EP rinkimuose surinko 2 proc. rinkėjų balsų ir mandato EP negavo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų