REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Christeta Baranauskaitė yra naujokė, kuri tik šiais metais startavo kaip bikinio kategorijos sportininkė, rašo girlsfitness.lt. Christetos startas itin sėkmingas : Lietuvos bikinio čempionate Jaunimo merginų bikinio kategorijoje mergina pelnė II-ą vietą, o Vilniaus bikinio, kūno fitneso ir kultūrizmo varžybose merginai atiteko II-a vieta moterų bikinio iki 164 cm kategorijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Sporto pasaulyje esate naujokė, papasakokite kaip nusprendėte dalyvauti fitneso varžybose bikinio kategorijoje.

REKLAMA

Visuomet su žavesiu žiūrėdavau į merginas, kurios užsiima šiuo sportu. Jos visos gražios bei savimi pasitikinčios, bet pati negalvojau atsidurti tarp jų. Žinojau, kad reikia daug laiko skirti sportui ir niekad nemaniau, kad turėsiu tiek valios atsisakyti skanaus ir įvairaus maisto. Pagrindinis mano hobis buvo šokiai, todėl jų ir genų dėka turėjau gražias kūno linijas. Draugai užsimindavo man apie fitnesą, kad galėčiau pabandyti, bet vis atmesdavau šią mintį, kol nesusipažinau su savo treneriu. Jis man pasiūlė padėti pasiruošti varžyboms ir aš mielai sutikau.

REKLAMA
REKLAMA

Koks jausmas buvo pirmasyk dalyvauti varžybose? Pasidalinkite savo įspūdžiais.

Nemeluosiu, jaudinausi prieš varžybas. Esu maksimalistė. Viską noriu padaryti kiek įmanoma geriausiai. Buvo truputį streso, bet kadangi nesu scenoje naujokė apsipratus prie aplinkos greitai dingo jaudulys ir tiesiog mėgavausi ta ilgai laukta akimirka.

Kas buvo sunkiausia sporto pradžioje?

Reikėjo apsiprasti prie mitybos ir vienodo maisto. Esu smaližė, todėl sunkiausia buvo atsisakyti šokolado ir kitų gardumynų.

Kiek kartų per savaitę sportuojate?

Sportuoju mažiausiai 4 kartus per savaitę

Kiek laiko skiriate kardio treniruotėms?

Kadangi mano treneris treniruočių programą vis pakeičia, šiuo metu kardio darau tik apšilimui. Buvo laikotarpis, kai kardio treniruotes darydavau du kartus į savaitę. Taip pat šokdama pasidarau puikias kardio treniruotes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Papasakokite apie savo dietą.

Valgau 6 kartus į dieną kas 2-3 valandas. Reikia valgyti mažomis porcijomis. Maistas vis tas pats: virta vištiena, ryžiai, kiaušinio baltymas, bananas, varškė, agurkas. Šie produktai yra pagrindiniai mano mityboje, kartais vištieną galima pakeisti žuvimi, vietoj ryžių galima valgyti grikius, bananą pakeisti apelsinu ar kiviu.

Ar sunku atsisakyti greito maisto, saldumynų?

Sunkiausia buvo atsisakyti saldumynų, o greito maisto didelė mėgėja nesu, todėl dėl jo problemų nebuvo.

Kokius papildus vartojate?

Tiesiog geriu vitaminus, o mėnesį prieš varžybas gėriau amino rūgštis ir L-karnitiną.

Kaip gebate išlikti nuolat motyvuota? Galbūt turite mėgstamiausią sportininkę/idealą?

Turbūt noras atrodyti gražiai ir nauji siekiai, mane motyvuoja. Visada stengiuosi siekti užsibrėžtų tikslų, jei vieną kartą nepasisekė, nenuleidžiu rankų, tol kol nepasiekiu to ko noriu. Mėgstamiausios sportininkės ar idealo neturiu, žaviuosi visomis sportininkėmis, kurios jau ne vienerius metus šiame sporte, nes žinau, kad prieš kiekvienas varžybas reikia įdėti daug valios ir pastangų.

REKLAMA

Koks Jūsų didžiausias pasiekimas sporte?

Kadangi kol kas teko sudalyvauti tik vienose varžybose, jos ir yra mano didžiausias pasiekimas. Pirmą kartą dalyvavau Lietuvos bikinio čempionate ir buvau apdovanota Jaunimo merginų bikinio kategorijoje II-ąja vieta.

Kokius naujus iššūkius keliate sau?

Nenuleisti rankų, žengti į priekį ir kitais metais Lietuvos čempionate laimėti I-ąją vietą.

Esate puikus pavyzdys merginoms, ką galite patarti toms, kurios nesiryžta pradėti sportuoti?

Neatidėliokite savo pažadų ir vykite tinginį kuo toliau. Kiekviena treniruotė – tai tik žingsnis į priekį, o ne atgal. Matydamos, kaip gražėja jūsų kūno linijos, įgausite daugiau pasitikėjimo savimi, atrodysite gražios bei šypsena vis dažniau puoš jūsų veidą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų