REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicinis Liberalų sąjūdis svarstytų galimybę prisidėti prie centro kairės valdančiosios daugumos, jeigu jos neliktų, sako partijos pirmininkas parlamentaras Eligijus Masiulis.

Opozicinis Liberalų sąjūdis svarstytų galimybę prisidėti prie centro kairės valdančiosios daugumos, jeigu jos neliktų, sako partijos pirmininkas parlamentaras Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia, tikrai nesvarstome varianto pakeisti Lenkų rinkimų akciją. Manome, kad vieninteliu atveju galėtume svarstyti savo dalyvavimą valdančiojoje daugumoje, jeigu valdančiosios daugumos neliktų. Kitaip tariant, jeigu jie nebeturėtų 71 balso Seime. Kitais atvejais nematome savo buvimo tokioje koalicijoje“, - sekmadienį balsuodamas prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimuose sakė E.Masiulis.

REKLAMA

Šiuo metu valdančiąją koaliciją sudaro Lietuvos socialdemokratų partija, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Valdantieji Seime turi per 80 balsų. Liberalų sąjūdis parlamente turi dešimt atstovų. E.Masiulis prognozavo, kad po prezidento rinkimų šiokių tokių permainų turėtų būti Ministrų kabinete.

„Tai susiję su kai kurių Vyriausybės narių dalyvavimu Europos Parlamento rinkimuose, ir labai tikėtina, kad bent jau keli ministrai gali gauti EP mandatus. Akivaizdu, kad reikės juos keisti“, - tvirtino politikas.

REKLAMA
REKLAMA

"Ar politiškai keisis valdančioji dauguma? Į tą klausimą galbūt nereikėtų skubėti atsakyti, viskas priklausys nuo to, kas bus išrinktas prezidentu, ar Dalia Grybauskaitė reikliai pateiks tam tikras sąlygas dabartinei valdančiajai daugumai. Kalbu apie

Darbo partijos tolesnį dalyvavimą valdančiojoje daugumoje, buvo kalbų dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos. Tam tikri pasikeitimai galimi“, - svarstė liberalų lyderis.

Jis vylėsi, kad Liberalų sąjūdžiui Europos Parlamente pavyks laimėti vieną arba dvi vietas.

„Aišku, būtų pralaimėjimas, jeigu iš viso negautume mandatų. Liberalų sąjūdis nuo pat įsikūrimo turi atstovų Europos Parlamente. Tikimės, kad ir šį kartą tą tradiciją pavyks išlaikyti. Jeigu būsime išrinkti, dirbsime Europos liberalų demokratų aljanse“, - kalbėjo E.Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis prognozavo, kad rinkėjų aktyvumas vakarop padidės ir bus tik šiek tiek mažesnis nei per pirmąjį prezidento rinkimų turą. Sekmadienį Lietuvoje vyksta prezidento rinkimų antrasis turas ir Europos Parlamento rinkimai.

Dėl prezidento posto varžosi du daugiausiai balsų per pirmąjį turą surinkę kandidatai: antros kadencijos siekianti šalies vadovė Dalia Grybauskaitė ir socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis.

Europos Parlamento rinkimuose dėl 11 mandatų Lietuvai rungiasi dešimt kandidatų sąrašų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų