REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Saugotis uodų šiemet reiktų kaip niekada

Įkandimai gali baigtis net mirtimi

 Žinių radijas

Artėjant karštajam savaitgaliui gydytojai primena saugotis ne tik tiesioginių saulės spindulių, bet ir pasirūpinti vabzdžius nubaidančiais repelentais.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus Antakalnio poliklinikos šeimos gydytoja Daiva Makaravičienė teigia, kad šiemet dėl palankių orų anksti suaktyvėjo uodai. Medikė įspėja, kad ypač atsargūs turėtų būti alergiški žmonės.

REKLAMA

„Jeigu uodų įkandimai būna visam žmogaus kūne, žmogus sutinsta, gali išsivysti grėsminga situacija iki šoko,kada žmogus gali net numirti.“

Jei įvairūs purškalai negelbėja, su savimi gamtoje reikėtų turėti alerginių vaistų, kurie yra parduodami be recepto. D. Makarevičienės teigimu, dar labiau nei uodai yra pavojingi bičių ir širšių įgėlimai, o įsisiurbus erkei svarbu stebėti savijautą.

„Jeigu erkė yra neužkrėsta, tada žmogui nieko. Bet jei užkrėsta, žmogus turi matuoti temperatūrą. Jeigu atsiranda galvos skausmas, pykinimas, prakaitavimas, reikia kreiptis į gydymo įstaigą“, - sakė D. Makaravičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytoja teigė nežinanti, kodėl vabzdžiai vienus gyventojus puola dažniau, o kitus aplenkia. Tačiau labiau pakenkia sau tie, kurie vykdami į gamtą, sumano pasikvėpinti.

„Žinoma, kad įvairūs dezodorantai, kvepalai pritraukia vabzdžius, kadangi ten yra gėlių aromatai. Tas yra žinoma.“

Medikė teigia, kad nealergiškiems asmenims vabzdžių įgėlimai neturėtų sukelti didelių problemų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų