REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(papildyta 14.24) Jungtinės Valstijos pastebėjo tam tikrą Rusijos pajėgų judėjimą netoli Ukrainos sienos, bet nėra jokių didelio masto atsitraukimo ženklų, trečiadienį sakė JAV sausumos pajėgų sekretorius Johnas McHugh (Džonas Makhju).

(papildyta 14.24) Jungtinės Valstijos pastebėjo tam tikrą Rusijos pajėgų judėjimą netoli Ukrainos sienos, bet nėra jokių didelio masto atsitraukimo ženklų, trečiadienį sakė JAV sausumos pajėgų sekretorius Johnas McHugh (Džonas Makhju).

REKLAMA

„Kol kas žinome tiek, kad buvo tam tikro pajėgų judėjimo, bet negavau jokio patvirtinimo, nei per šaltinius Pentagone, nei per šaltinius NATO, kad buvo tų pajėgų didelio masto perdislokavimas (atitraukiant jas) nuo sienos“, – sakė J.McHugh spaudos konferencijoje, kurią surengė lankydamasis Estijoje.

Europos Komisijos vadovas ragina Putiną nenutraukti dujų tiekimo Europai

Europos Komisija trečiadienį paragino Rusiją vykdyti savo įsipareigojimą užtikrinti nepertraukiamą dujų tiekimą Europai per Ukrainą, kol vyksta derybos dėl šios šalies ateities.

Yra „būtina“, kad derybos tęstųsi, ir kol jos „vyksta, dujų tiekimas neturėtų būti nutrauktas“, pažymėjo Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuel Barroso (Žozė Manuelis Barozu) laiške Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui

REKLAMA
REKLAMA

(papildyta 13.15) Rusijos lauks griežtesnės sankcijos, jei bus kenkiama rinkimams Ukrainoje, įspėja Bidenas

 Rusijai turi būti įvestos griežtesnės sankcijos, jei ji pakenks sekmadienį Ukrainoje numatytiems svarbiems prezidento rinkimams, trečiadienį Bukarešte pareiškė JAV viceprezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas).

REKLAMA

 „Jei Rusija kenks šiems rinkimams sekmadienį, turime išlikti ryžtingi, kad jai tektų mokėti didesnę kainą“, - sakė J.Bidenas žurnalistams po susitikimo su Rumunijos prezidentu Traianu Basescu (Trajanu Besesku).

„Visos šalys turi pasinaudoti savo įtaka, kad Ukrainos piliečiams būtų sukurta stabili aplinka laisvai atiduoti savo baldą“, - sakė viceprezidentas.

J.Bidenas taip pat patikino NATO narę Rumuniją, kad Vašingtonas pasirengęs laikytis įsipareigojimų pagal Šiaurės Atlanto sutarties 5-ąjį straipsnį, kuris skelbia, kad vienos NATO narės užpuolimas laikomas ataka prieš visas Aljanso nares.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak viceprezidento, per pokalbį su Rumunijos prezidentu jie aptarė „vykdomas ir neatidėliotinas JAV bei NATO pastangas didinti karinį kontingentą Vidurio ir Rytų Europoje ore, jūroje ir sausumoje“.

 Princas Charlesas „palygino Putiną su Hitleriu“

Princas Charlesas (Čarlzas) Rusijos prezidento Vladimiro Putino pastarojo meto veiksmus Ukrainoje palygino su nacių lyderio Adolfo Hitlerio veiksmais per Antrąjį pasaulinį karą, trečiadienį praneša žiniasklaida.

78 metų Marienne Ferguson (Marien Fergiuson), kuri būdama 13-os pabėgo nuo nacių, bet per Holokaustą neteko šeimos narių, sakė, kad britų sosto įpėdinis tokį prieštaringai vertinamą komentarą išsakė lankydamasis viename Kanados muziejuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Baigiau aprodyti jam ekspoziciją ir pasikalbėjau su juo apie savo pačios šeimos istoriją, ir tai, kaip atvykau į Kanadą“, – britų laikraščiui „Daily Mail“ sakė M.Ferguson.

„Tada princas pasakė: „O dabar Putinas daro beveik tą patį ką ir Hitleris“. Turiu pasakyti, kad sutinku su juo ir esu tikra, kad sutinka daug žmonių. Labai nustebau, kad jis pasakė tokį komentarą, nes žinau, kad jie (karališkoji šeima) neturėtų sakyti tokių dalykų, bet tai buvo labai nuoširdu ir atvira“.

Tos pastabos apskriejo pasaulio žiniasklaidą, o Rusijos masinio informavimo priemonės nurodė, kad komentaras gali dar labiau „komplikuoti“ Londono ir Maskvos santykius.

REKLAMA

Princo rezidencija – Klarenso rūmai – savo pareiškime nurodė: „Mes nekomentuojame privačių pokalbių. Tačiau norėtume pabrėžti, kad Velso princas nesiektų privataus pokalbio metu daryti viešo politinio pareiškimo“.

M.Ferguson panašiai apie ši pokalbį pasakojo ir BBC: „Jis (Charlesas) pakomentavo, kad dabar Putinas daro kai kuriuos dalykus, kuriuos darė Hitleris“.

M.Ferguson ir Charlesas susitiko princui lankantis Kanados imigracijos muziejuje Halifakse Naujojoje Škotijoje.

Charlesas drauge su žmona Camilla (Kamila) yra atvykęs į Kanadą keturių dienų vizito.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų