REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministerija teikia Vyriausybei svarstyti Žemės įstatymo pakeitimo įstatymo projektą, kuris aiškiai reglamentuotų, kas turi apmokėti už privačių žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo darbus.

REKLAMA
REKLAMA

2014 m. sausio 1 d. įsigaliojus Žemės įstatymo nuostatoms, buvo įtvirtinta, kad žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimą organizuoja tik savivaldybių administracijos ir Nacionalinė žemės tarnyba. Taip pat šiame įstatyme nustatyta, kad žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektai rengiami projektą organizavusių asmenų lėšomis.

REKLAMA

Žemės ūkio ministerija, siekdama, kad valstybei netektų mokėti už privačių žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo išlaidas, siūlo nustatyti, kad privačių žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo išlaidas apmoka šių žemės sklypų savininkai savo lėšomis.

Priėmus įstatymo projektą, būtų aiškiai reglamentuotas žemės sklypų formavimo ir pertvarkymo projektų rengimo darbų apmokėjimas, taip pat būtų užtikrintas teisinio reguliavimo aiškumas, tęstinumas ir nuoseklumas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų