REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per Lietuvą besiritanti netipinių verslo idėjų banga šį kartą apsistojo ties katėmis – gyvūnais, kuriuos ne kiekvienas gali laikyti namuose, bet dauguma tikrai mėgsta jų draugiją.

Per Lietuvą besiritanti netipinių verslo idėjų banga šį kartą apsistojo ties katėmis – gyvūnais, kuriuos ne kiekvienas gali laikyti namuose, bet dauguma tikrai mėgsta jų draugiją.

REKLAMA

Vilniaus senamiestyje balandžio pabaigoje duris atvėrusi kačių kavinė, pasivadinusi „Murr Cafe“, kviečia pabendrauti su čia pat gyvenančiais katinais, taip pat išgerti kavos, arbatos, pasimėgauti gardžiais užkandžiais. Tai pirmoji kavinė Lietuvoje, kurioje draugiją svečiams palaiko gyvūnai.

Kačių kavinės įkūrėjas Liudas Basiulis su drauge Indre labai myli kates. Daugelyje pasaulio vietų esančios tokio tipo kavinės inspiravo Indrę pabandyti įkurti ką nors panašaus ir Lietuvoje. „Vakarų pasaulyje katinukų kavinės itin populiariuos. Nors mano draugei Indrei pradinė mintis atidaryti tokį verslą čia atrodė utopinė, pamažu dėliodami mintis bėgant laikui mes visgi atsidarėme“, – pasakoja L. Basiulis

Prieš metus buvo žengti pirmieji rimti žingsniai, sukurtas „Facebook“ puslapis, pradėta ieškoti partnerių, o nuo gimusios idėjos iki visiško jos subrandinimo reikėjo laukti apie dvejus metus.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent partnerių paieška buvo pirmasis iššūkis, su kuriuo susidūrė Indrė ir Liudas. Kadangi savų santaupų verslui įkurti nepakako, reikėjo papildomų pajamų. Galiausiai sėkmingai suradus partnerius, „Purina Felix“ prekės ženklą, reikėjo pradėti tvarkyti kitas vizijas. „Patalpų paieška taip pat šioks toks iššūkis, nor ir ganėtinai įprastas, bet užtrunka jas įrengti taip, kad tavo idėjai jos būtų pritaikytos“, – atvirauja L. Basiulis.

REKLAMA

Kalbant apie teisinį reglamentavimą, taip pat teko šiek tiek paplušėti. „Mūsų šalyje tokios kavinės niekada nebuvo, todėl ir teisiškai pradžioje niekas nebuvo aišku, bet bendradarbiaudami su atsakingomis tarnybomis sutarėme dėl visų salygų. Nors tai ir buvo ganėtinai sudėtingas procesas, bet svarbiausia, kad dabar jau įveiktas“, – savaitraščiui „Ekonomika.lt“ pasakoja pašnekovas.

Įveikę visas kliūtis, įkūrėjai perėjo prie reklamos klausimo – buvo metas pranešti visai sostinei ir ne tik apie greit atsidarančią kačių kavinę. „Reklamai mes rinkomės jau minėtajį „Facebook“ puslapį, žiniasklaidą, kuri domisi ir rašo, taip pat labai efektyvų būdą – skrajučių dalijimą mieste, nevengiame dalyvauti televizijos ir radijo laidose.“

REKLAMA
REKLAMA

Kačių kavinės savininkas Liudas pasakoja, kad norintiems įkurti ką nors panašaus pirmiausia reikia pagalvoti apie galimą investiciją į patalpas ir jų paskirtį. „Pas mus galima įsigyti gėrimų ir užkandžių, nėra virtuvės, išlaidos savaime sumažėja. Jei kitas verslininkas norės restorano, jis privalės jį atitinkamai įrengti, todėl investicijos smarkiai išaugs, reikės visos įrangos, baldų ir panašiai. Išlaidos visada priklauso nuo norų.“ Atėjus į kavinę ir norint pabendrauti su katinais, svečiams reikia susimokėti 10 litų mokestį, už kurį galima įsigyti norimų gėrimų ir užkandžių. Kol kas du darbuotojus, neskaitant čia ateinančių ir katinus sutvarkančių savanorių, turinti kavinė puikiai susitvarko ir netolimoje ateityje daugiau dabuotojų priimti neketina.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų