REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau senokai sklando gandai apie „Microsoft“ ketinimus išplėsti planšetinių kompiuterių „Surface“ asortimentą – kalbama ne tik apie didesnį, tačiau ir apie kompaktiškesnį modelį. Tiesos momentu taps gegužės 20 d. įvyksiantis renginys Niujorke, kuriame bus pristatyti nauji „Surface“ modeliai. Iš šio įvykio išvakarėse „Windows Phone Central“ paviešino naujų modelių kainas ir specifikacijas.

REKLAMA
REKLAMA

Atsižvelgiant į tai, kad „Surface Pro“ skirtų aksesuarų asortimente atsirado klaviatūros – dangteliai, žurnalistai padarė išvadą, jog planšečių ekranų įstrižainės iš tikrųjų padidės. Kartu pranešama, jog sumažės rėmelių aplink ekraną plotis, „Windows“ mygtukas persikels iš „horizontalios“ rėmelio pusės į „vertikalią“. Dangteliai su integruota klaviatūra bus kelių spalvų: juodos, violetinės, raudonos ir turkio.

REKLAMA

Trečios kartos „Surface Pro“ naudos procesorius „Core i3, „Core i5 ir „Core i7, priklausomai nuo modelio. Tikėtina, kad tai bus „Haswell Refresh“ modeliai. SSD kaupiklių talpa svyruos nuo 64 GB iki 512 GB, o štai operatyvios atminties „Microsoft“ nepagailėjo – nuo 4 GB iki 8 GB. Iš kainodaros galima paminėti tai, kad pigiausias modelis vartotojui atsieis 799 dolerius (2000 lt), brangiausias – 1949 dolerius (4870 lt).

Intel Core i3, 4 GB operatyvios atminties, 64 GB duomenų kaupiklis — 799 JAV dol.; Intel Core i5, 4 GB operatyvios atminties, 128 GB duomenų kaupiklis — 999; Intel Core i5, 8 GB operatyvios atminties, 256 GB duomenų kaupiklis — 1299; Intel Core i7, 8 GB operatyvios atminties, 256 GB duomenų kaupiklis — 1549; Intel Core i7, 8 GB operatyvios atminties, 512 GB duomenų kaupiklis — 1949.

Visa eilė šaltinių taip pat mini ir ruošiamą „Surface Mini“ planšetinį kompiuterį su 8 colių įstrižainės ekranu, tačiau kokios jo specifikacijos bei kaina (ir ar apskritai jis bus pristatytas), šiuo metu nežinoma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų