REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė atkreipia dėmesį, kad per trejus metus pavyko smarkiai sumažinti jaunimo nedarbą – nuo 32,6 proc. iki 20,4 proc., tačiau sprendžiant jaunuolių užimtumo problemą reikia aktyvesnio darbdavių įsitraukimo ir kuo ankstesnėje stadijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė šiandien dalyvavo „Lietuvos aukštojo mokslo efektyvumo ir konkurencingumo“ forume, kur kartu su švietimo ir verslo atstovais diskutavo apie aukštojo mokslo atitiktį darbo rinkos poreikiams ir verslo bei darbdavių vaidmenį ruošiant aukščiausios kvalifikacijos specialistus.

REKLAMA

Ministrė atkreipė dėmesį į pastaruoju metu pastebimą tendenciją, kad darbo biržoje registruojasi vis daugiau aukštąjį mokslą įgijusių jaunuolių ir kad dalis jų netgi imasi drastiškų priemonių bei iš esmės keičia savo kvalifikaciją eidami iš naujo mokytis į profesines mokyklas.

Pasak A. Pabedinskienės per pastaruosius trejus metus, įgyvendinant Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos inicijuotas priemones, pavyko smarkiai sumažinti jaunimo nedarbą – nuo 32,6 proc. iki 20,4 proc. „Tačiau norint iš esmės sumažinti jaunimo nedarbą, būtina spręsti nesuderinamumo tarp aukštojo mokslo sistemos ir darbdavių poreikių problemą, o ne kovoti su pasekmėmis“, – teigė ministrė.

REKLAMA
REKLAMA

Ji pabrėžė, jog siekiant sumažinti kasmet darbo biržoje besiregistruojančių absolventų skaičių, būtinas aktyvesnis darbdavių įsitraukimas į aktyvios užimtumo politikos priemonių įgyvendinimą ir į pačią švietimo sistemą kuo ankstesnėje stadijoje užtikrinant jaunuoliams galimybę įgyti praktikos nuo pirmosios jų studijų dienos. Kaip pavyzdį A. Pabedinskienė pateikė šių metų sausio 14 d. pasirašytą Bendradarbiavimo memorandumą tarp Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo, Ūkio bei Žemės ūkio ministerijų, socialinių partnerių – darbdavių ir darbuotojų bei jaunimo organizacijų – partnerių tinklui „Jaunimo garantijų“ iniciatyvos įgyvendinimui suburti. „Tik visi kartu aktyviai įsijungdami į veiklą galime pasiekti didesnio jaunimo užimtumo“, – pridūrė ji.

Per laikotarpį nuo 2014 metų pradžios iki gegužės 1 d. teritorinėse darbo biržose buvo įregistruota 31,0 tūkst. jaunų iki 29 metų bedarbių. Net 8,5 tūkst. jaunuolių pavyko įdarbinti.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų