REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekonomistas siūlo: kur didinti mokesčius

Ekonomistas Rimantas Rudzkis pabrėžia, kad sprendimai socialinėje srityje yra būtini. Po šalies vadovės pasitarimo su ekonomikos ir socialinės politikos ekspertais dėl priemonių socialinei atskirčiai mažinti, R. Rudzkis teigė, kad valstybė turėtų plėsti mokesčių bazę, norėdama gauti daugiau pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

„Geriausias sprendimas šiuo metu būtų plėsti mokestinę bazę: būtų galima kalbėti apie visuotinį pajamų deklaravimą nuo tam tikro pajamų lygio. Tai yra, nereikia reikalauti iš žmogaus, kuris gauna minimumą, būtinai deklaruoti savo pajamas, bet jei žmogus per metus gauna apie 20-30 tūkstančių litų, jis turėtų deklaruoti savo pajamas ir turėtume siekti, kad pajamų apmokestinimas būtų kuo platesnis, kuo mažiau išimčių. Tai padidintų mūsų mokesčių įplaukas, kurios Lietuvoje yra tikrai menkutės“, - kalbėjo R. Rudzkis.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė siūlo didinti mažiausias pensijas iki 650 litų, peržiūrėti nedarbingumo išmokas, sugrąžinti iki krizės buvusią nedarbingumo apmokėjimo tvarką. Taip pat šalies vadovė siūlo peržiūrėti darbo santykius.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų