REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos gyventojų, kurie sako visiškai netaupantys, skaičius palyginti su praėjusiais metais sumažėjo daugiau nei dukart. Taupymo tikslo apklausos respondentai teigia kaupiantys lėšas pensijai, netikėtoms išlaidoms ar kelionėms ir pramogoms, tačiau didžiausia dalis jų arba 27 proc. gyventojų sako, kad taupo pinigus konkrečiam daiktui įsigyti, rodo „Aviva Lietuva“ užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa.

REKLAMA
REKLAMA

Pensijai taupantys sako 16 proc. apklausos dalyvių, o nenumatytų atvejų finansinį rezervą kaupia daugiau nei dešimtadalis arba 13 proc. Lietuvos gyventojų.

REKLAMA

„Tų žmonių, kurie atsakingai planuoja savo ateities pensijos finansus, skaičius auga - praėjusiais metais pensijai teigė taupantys 7 proc. gyventojų. Tai yra pozityvus ženklas, rodantis, kad mūsų šalies gyventojai vis dažniau ne tik mąsto, bet ir veikia tam, kad užtarnautas poilsis senatvėje būtų orus“ ,- rezultatus komentuoja „Aviva Lietuva“ generalinė direktorė Asta Grabinskė.

Dvigubai daugiau nei praėjusių metų apklausos dalyvių sako taupantys vaikų mokslams – šiais metais tokių buvo 11 proc., pramogoms ir kelionėms kaupia taip pat 11 proc. apklausos dalyvių, šis rodiklis šiais metais taip pat yra šiek tiek didesnis nei praėjusiais. Sumažėjo tų žmonių, kurie sako taupantys be konkretaus tikslo – šiais metais taip teigė dešimtadalis respondentų, o praėjusiais metais taip sakančių buvo 13 proc.

REKLAMA
REKLAMA

„Žmonių, kurie sako, kad netaupo visiškai, šiais metais sumažėjo labiausiai: šiais metais taip teigiančių buvo tik 12 proc., kai praėjusiais metais taip sakančių buvo net ketvirtadalis. Matome geras tendencijas, kurios rodo augantį žmonių supratimą ir norą savo asmeninius finansus valdyti, o ne palikti likimo valiai“ ,- sako A.Grabinskė.

Finansų ekspertai pataria ilgalaikiam taupymui ir apsaugai nuo finansinių duobių reguliariai skirti bent 10 proc. pajamų, dar 10 proc. lėšų skirti prognozuojamiems trumpalaikiams tikslams, tarp kurių gali būti ir atostogos ar kitos pramogos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aviva Lietuva“ gegužės 5-16 dienomis apklausė beveik 4 tūkst. Lietuvos interneto vartotojų.

„Aviva Lietuva“ yra tarp trijų stipriausių ilgalaikio taupymo paslaugų tiekėjų Lietuvoje. Bendrovė priklauso vienai stambiausių draudimo grupių Europoje „Aviva“. Iš viso įmonė „Aviva Lietuva“, kuri veiklą Lietuvoje pradėjo 2001 metais, aptarnauja 242 tūkst. gyvybės draudimo ir pensijų fondų klientų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų