REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Tailando armija antradienį neramumų krečiamoje karalystėje paskelbė karo padėtį, kad atkurtų tvarką po daug mėnesių vykusių kruvinų antivyriausybinių protestų.

 Tailando armija antradienį neramumų krečiamoje karalystėje paskelbė karo padėtį, kad atkurtų tvarką po daug mėnesių vykusių kruvinų antivyriausybinių protestų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sostinėje Bankoke buvo dislokuoti ginkluoti kariai, tačiau armija pabrėžė, jog karo padėties įvedimas „nėra perversmas“.

REKLAMA

Pareiškime, kuris buvo paskelbtas per kariškių kontroliuojamą televiziją, armija nurodė, kad karo padėtis įvesta siekiant „atkurti taiką ir tvarką žmonėms iš visų pusių“, pabrėždama, jog šis žingsnis - ne perversmas.

„Visuomenė neturi panikuoti, ji gali toliau gyventi įprastai“, - priduriama pareiškime.

Sostinės centrinėje dalyje esančiame prekybiniame rajone, kur įsikūrę daug viešbučių, buvo matyti ginkluoti kariai ir šarvuotasis transporteris su kulkosvaidžiu.

REKLAMA
REKLAMA

Kariai taip pat užėmė televizijos stotis, o armija nurodė, kad žiniasklaida bus cenzūruojama.

Premjerės Yingluck Shinawatros (Jinglak Činavatos) nušalinimas po Konstitucinio Teismo anksčiau šį mėnesį paskelbtos prieštaringai vertinamos nutarties, kad ji viršijo savo įgaliojimus, smarkiai padidino įtampą šioje Pietryčių Azijos valstybėje, kurią ne vienus metus krečia politiniai neramumai.

Vadinamieji raudonmarškiniai, remiantys Yingluck Shinawatrą ir jos milijardierių brolį Thaksiną (Taksiną), kuris 2006 metais buvo pašalintas iš premjero posto per karinį perversmą, įspėjo apie pilietinio karo grėsmę, jei valdžia bus perduota nerinktam lyderiui, kaip reikalauja opozicija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbus Jungtinių Valstijų sąjungininkas Tailandas, kurio ekonomika yra antra pagal dydį Pietryčių Azijoje, normaliai veikiančios vyriausybės neturi nuo gruodžio.

Tai sutrikdė vyriausybės išlaidų valdymą ir kontrolę, taip pat atbaidė investuotojus ir turistus.

Karo padėtis Tailande turi būti „laikina“, sako JAV

Tailando kariškių paskelbta karo padėtis turi būti laikina ir nepakenkti demokratijai, vėlai pirmadienį sakė Jungtinės Valstijos.

Jungtinės Valstijos nerimauja dėl politinės krizės Tailande ir ragina „visas šalis gerbti demokratijos principus, tarp jų – pagarbą žodžio laisvei“, sakoma Valstybės departamento atstovės Jen Psaki (Džen Psaki) pareiškime.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų