REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūratė Anilionytė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Siekiant pasidalinti geromis emocijomis Kauno klinikose surengta neįprasta akcija – masinė apsikabinimų diena. Akcijos organizatoriai sako, kad tai padeda sergantiesiems, mažina stresą ir įtampą, o kai kuriose šalyse gydant ligonius net taikoma prisilietimų terapija.

REKLAMA
REKLAMA

Akcijos organizatorių glėbyje – Kauno klinikų medikai, ligoniai ir jų artimieji. Taip žmonės kviečiami pasidalyti geromis emocijomis.

REKLAMA

„Labai malonu. Mes labai surūgę, mums tik ir trūksta apkabinimo, šilumos, bendradarbiavimo. Dabar grįžom iš Ispanijos, visiškai kitokie žmonės“, – sakė viena iš akcijos dalyvių

„Net graudu pasidarė. Tikrai reikia visada žmogų priglausti, apkabinti. Jeigu žmogus kviečia, reikia nueiti“, – kalbėjo prisijungusioji prie akcijos.

Trečius metus akciją „Laisvė apsikabinti“ rengiantys Lietuvos sveikatos mokslų universiteto darbuotojai teigia, kad apsikabinimas malonus visada – liūdna ar linksma.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak medikų, kai kuriose šalyse gydant ligonius net taikoma prisilietimų terapija.

„Alzhaimeriu sergantiems žmonėms yra rekomenduojama. Vienaip ar kitaip apsikabinimas skatina oksitocino išsiskyrimą, tai yra hormonas, kuris mažina įtampą, mažina streso lygį organizme, tai bet kokiu atveju, ar sergant, ar juntant skausmą tai yra pagalbinė priemonė“, – sako akcijos organizatorė Ingrida Jaselskytė.

Prie akcijos Kauno klinikose prisijungė ir pozityvų mąstymą skatinanti nacionalinė džiaugsmo kampanija „Myliu Panda“. Jos simbolio Pandos šiltas apkabinimas ypač pradžiugino mažuosius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų