REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Adamkus pajūryje žadėjo prigriebti aplinkosaugininkus

„Klaipėda“.
„Man gal patinka blondinės, o jam - brunetės. Skonio reikalas“, - sakė V. Adamkus, turėdamas galvoje Seimo pirmininko Viktoro Muntiano neseniai išsakytą mintį, jog Palanga – baisiausias Lietuvos kurortas.
Vakar pats apžiūrėjęs, o prieš tai televizijos ekrane matęs po pastarųjų audrų išplautas ir apardytas kopas V. Adamkus sakėsi nežinąs, kaip prigriebti aplinkosaugininkus.
„Tai, kas vyksta, neleistinas dalykas. Laimėjimai šioje srityje taip toli pažengę, kad tinkami sprendimai turi būti“, - kalbėjo prezidentas.
Tai, kad smėlis ir vėl buvo nuplukdytas į jūrą, anot šalies vadovo, byloja apie paviršutinišką problemos spendimo būdą, kai niekas nesigilino į ilgalaikes pasekmes.
„Kopų klausimas turi būti išspręstas. Negalime leisti natūralų gamtos grožį sunaikinti“, - sakė V. Adamkus.
Prezidentas pasiruošęs gelbėti ir kitą unikalų gamtos kampelį - Kuršių Neriją.
Kalbėdamas apie pernai ugnies nuniokotą Smiltynę, prezidentas sakė tebesąs įsitikinęs, jog šią vietą reikia atsodinti.
„Užtruks kelis dešimtmečius, kol atgausime tai, kas buvo ugnies sunaikinta. Nesvarbu, kiek kainuos. Turime grąžinti, ką praradome“, - dienraščiui „Klaipėda“ sakė V. Adamkus.
Kad apie jokias statybas nudegusioje vietoje negali būti net kalbos, patikino ir susitikime su prezidentu dalyvavę Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius bei apskrities viršininkas Vytautas Rinkevičius.
Tačiau atsodinimo darbai išdegusiuose plotuose bus pradėti ne anksčiau kaip po dvejų trejų metų.
„Nesitraukiu nė centimetro atgal“, - atsakė valstybės vadovas, paklaustas, ar vis dar mano, kad neteisėtas statybas Neringoje reiks griauti buldozeriu.
V. Rinkevičius informavo V. Adamkų, kad dėl galimų nelegalių statybų Neringoje teismuose yra apie 50 bylų.
Dalis jų sustabdyta dėl to, jog laukiama Konstitucinio Teismo sprendimo dėl Generalinio plano galiojimo. Apskrities viršininkas taip pat patikino, kad tvarka bus įvedama drastiškomis priemonėmis - griaunant nelegaliai pastatytus pastatus.
Dėl giliavandenio uosto statybos Melnragėje ir dėl visuomenei atviro uosto krantinių Prezidentas nebuvo toks kategoriškas ir paliko šiuos klausimus vietos valdžiai.
Neišvengęs klausimų dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovo kandidatūros, V. Adamkus atviravo nerandąs tinkamo.
„Valstybės saugumo departamento klausimas - septynių dienų savaitėje klausimas“, - sakė prezidentas. Jau turėjęs pokalbių su keliais kandidatais šalies vadovas liko nusivylęs.
Nė vienas jų nenori departamentui vadovauti esamomis sąlygomis, nė vienas nenori tapti situacijos auka. Skirti pirmą pasitaikiusį savanorį prezidentas neketina, todėl jis sakė neskubės ieškodamas kandidato.
Mažosios Lietuvos istorijos muziejuje vykusio tradicinio susitikimo metu valstybės vadovas pasidalino mintimis apie šalyje vykstančius politinius procesus, aptarė pasibaigusių 2006-ųjų ir prasidėjusių 2007 metų darbus.
V. Adamkus teigė vertinantis regioninę ir rajoninę žiniasklaidą, nes ji yra arčiausiai Lietuvos žmonių ir geriausiai atspindi jų džiaugsmus, problemas ir rūpesčius.
Susitikimas su regionine žiniasklaida prezidento iniciatyva vyko trečią kartą, tačiau pirmą kartą Klaipėdoje.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų