REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmuose rinkimų debatuose prieš lemiamą Prezidento rinkimų turą televizijos žiūrovams labiau patiko Dalios Grybauskaitės pasirodymas, tačiau Zigmantas Balčytis po ketvirtadienį vykusių debatų labiau pagerino nuomonę apie save nei jo varžovė. Tą rodo LRT užsakymu atliktos televizijos debatų auditorijos apklausos, kurią atliko bendrovė „Baltijos tyrimai“, duomenys. Kandidatai į prezidentus diskutavo vidaus politikos temomis.

Atsakydami į klausimą, kaip vertina kandidatų pasirodymą debatų laidoje pagal 10 balų sistemą, apklausti televizijos žiūrovai D. Grybauskaitei skyrė 7,6 balo, Zigmantui Balčyčiui – 6,4 balo.

 

 

Net 62 proc. respondentų mano, kad dabartinė šalies vadovė laidoje pasirodė geriau. Kad geriau pasirodė Z. Balčytis, galvoja 28 proc. Beveik 10 proc. teigė nežinantys, kuris kandidatas buvo pranašesnis.

REKLAMA
REKLAMA

Žiūrovai kur kas geriau įvertino Z. Balčytį, atsakydami į klausimą, ar kandidatų pasirodymas debatuose pagerino, ar pablogino nuomonę apie juos. Kad Z. Balčytis pagerino nuomonę apie save, pasakė 30 proc. apklaustųjų, kad D. Grybauskaitė – 27,4 proc.

REKLAMA

Daugiau buvo ir tų, kuriems D. Grybauskaitės diskusija su oponentu pablogino nuomonę apie ją – taip mano 13,2 proc. Apie Z. Balčytį taip mano 10,9 proc. apklaustųjų. Daugiau kaip pusė laidos žiūrovų (57,1 proc.) teigė, kad jų nuomonė apie D. Grybauskaitę liko nepakitusi, apie Z. Balčytį nuomonės nepakeitė 56,1 proc. respondentų.

Bendrovė „Baltijos tyrimai“ apklausė 304 respondentus. Antri ir paskutiniai kandidatų į prezidentus debatai prieš antrąjį rinkimų turą per LRT televiziją ir LRT radiją vyks ketvirdadienį 21.15 val. Jų tema – užsienio politika ir šalies saugumas.

Bendrovė „Baltijos tyrimai“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų