REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis 53-jų Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO) priklausančių Europos regiono valstybių siūlymu išrinktas šiandien darbą Ženevoje (Šveicarija) pradėjusios Pasaulio sveikatos asamblėjos viceprezidentu. Tokias pareigas Lietuvos atstovas užima pirmą kartą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai istorinė galimybė Lietuvai – pirmą kartą mūsų šalis metus užims tokį garbingą postą PSO, – sako ministras V. P. Andriukaitis. – Šias pareigas vertinu ne kaip asmeninį nuopelną, tai visos darnios Lietuvos komandos darbo Pasaulio sveikatos organizacijoje, jos Vykdomojoje Taryboje bei Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu, aukščiausias įvertinimas“.

REKLAMA

Pasaulio sveikatos asamblėjos metu yra renkamas Asamblėjos prezidentas ir penki viceprezidentai iš kiekvieno PSO regiono, kurie pirmininkauja plenarinės sesijos metu ir tuo pačiu yra Generalinio komiteto nariai.

Gegužės 19-24 d. vyksiančios 67-osios Pasaulio sveikatos asamblėjos sesijos programoje numatoma svarstyti daug svarbių su sveikata susijusių klausimų. Tarp jų – globali tuberkuliozės prevencijos ir kontrolės strategija, globalus vakcinacijos planas, lėtinių neinfekcinių ligų prevencija ir kontrolė, motinų ir kūdikių mityba, neįgalumas, sveikatos stiprinimas visą gyvenimą, tradicinė medicina, paliatyvi slauga, falsifikuoti vaistai, finansinis dialogas, strateginis resursų perskirstymas ir pan.

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Lietuvos delegacija dalyvauja dvišaliuose susitikimuose su Šveicarija ir Ukraina tolesnio bendradarbiavimo sveikatos apsaugos klausimais. Akcentuoti reikšmingi mūsų šalies darbo pirmininkavimo Europos Tarybai laikotarpiu rezultatai, svarbūs visai Europai. Ministras V. P. Andriukaitis Šveicarijai padėkojo už paramą Lietuvoje sėkmingai įgyvendinamam nėščiųjų, gimdyvių ir naujagimių sveikatos priežiūros gerinimo projektui. Pažymėta, kad šie metai Lietuvoje paskelbti Vaikų sveikatos metais, todėl ypač reikšminga Šveicarijos parama, įvedant energiją tausojančias technologijas mūsų šalies ligoninėse, teikiančiose gydymo paslaugas būsimoms mamytėms ir jų kūdikiams. Su Ukrainos delegacija pasikeista nuomonėmis dėl specialistų rengimo, kvalifikacijos kėlimo ir medicinos reabilitacijos teikimo ir kitų bendradarbiavimo galimybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį sveikatos apsaugos ministras PSO asamblėjoje sakys kalbą, skirtą klimato kaitos keliamų grėsmių ir iššūkių ir jų sąsajų su sveikata svarbai.

Paskutinę asamblėjos darbo dieną numatomi du aukščiausio lygio susitikimai su PSO vadovybe. Pokalbio su PSO generaline direktore Margaret Chan metu planuojama aptarti Lietuvos pirmininkavimo ET pasiekimus, visuomenės sveikatos – tabako ir alkoholio kontrolės bei kt. aktualijas. PSO Europos regiono biuro direktorė Zsuzsanna Jakabs Lietuvos delegacijos vizito metu dėmesį planuoja skirti mūsų valstybės sveikatos programos 2014-2023 prioritetams ir vaidmeniui, įgyvendinant PSO strategiją „Sveikata visiems 2020“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų