REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Akių lazerinės chirurgijos centro“ Vilniuje duris vis dažniau praveria scenos ir šou įžymybės. Penktadienį centro įkūrėjas ir vienas labiausiai patyrusių Lietuvoje akių chirurgų Algimantas Gutauskas regos atstatymo operaciją atliko dainininkui ir aktoriui Vaidui Baumilai.

„Akių lazerinės chirurgijos centro“ Vilniuje duris vis dažniau praveria scenos ir šou įžymybės. Penktadienį centro įkūrėjas ir vienas labiausiai patyrusių Lietuvoje akių chirurgų Algimantas Gutauskas regos atstatymo operaciją atliko dainininkui ir aktoriui Vaidui Baumilai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Operacija su pasiruošimu užtrukusi mažiau nei valandą populiariam atlikėjui buvo atlikta pačiu pažangiausiu pasaulyje ir vieninteliu Lietuvoje femtosekundiniu lazeriu.

REKLAMA

„Iš operacinės išėjau ašarodamas, bet su šypsena“, – linksmai buvo nusiteikęs Vaidas. Nuo šiol jam nebereikės nei kontaktinių lęšių, nei akinių.

Akiniai ir lęšiai trukdė darbui

Be kontaktinių lęšių arba akinių Vaidas negalėjo gyventi daugiau nei penkiolika metų. Jo regėjimas buvo nusilpęs iki minus 4.

Kadangi scenoje vaikinui tenka ne tik dainuoti, bet ir šokti, pastaruoju metu jau trukdydavo net ir patys geriausi lęšiai: „Neseniai Londone per šokių repeticiją kolega ranka kliudė akį, iškrito lęšis ir aš staiga praradau koordinaciją. Viskas susiliejo, režisieriui dėl to teko mane išbraukti iš kai kurių pasirodymo scenų“.

REKLAMA
REKLAMA

Bet ir akiniai jau buvo pabodę Vaidui. Kad ir kokie jie bebūtų stilingi ir kokybiški, vis tiek geriau, kai jų nereikia.

„Žinodavau, kad kontaktinius lęšius reikia nakčiai išsiimti ir geriausia juos keisti kiekvieną mėnesį, tačiau esu ir ne kartą su jais miegojęs, ir nešiojęs tikrai ne po mėnesį. Taigi, nuo šiol būsiu laisvas ir nepriklausomas nuo bet kokių regėjimo įrankių“, – džiaugėsi po operacijos atlikėjas.

Labiausiai Vaidui gaila parduotuvės ir malonių jos pardavėjų, pas kurias daugiau nei dešimt metų užsisakydavo akinius, lęšius ir jiems būtiną skystį: „Įsivaizduojate kokį ta parduotuvė patirs nuostuolį? Juk neseniai jai teko atsisveikinti ir su mano akiniuotoju broliu. Tiesa, su ta parduotuve dar bendraus mano mama“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Padrąsino tituluota gražuolė

Paklaustas, kodėl ryžosi akių operacijai ir kodėl pasirinko būtent A.Gutausko kliniką, Vaidas išdidžiai pasigyrė, kad tam jį paskatino ir padrąsino tituluota gražuolė Gabrielė Martirosianaitė, kuriai tokia pati operacija buvo atlikta pieš dvi savaites.

„Prastas regėjimas – didelis gyvenimo trūkumas. Tie, kas puikiai mato, negalėtų suprasti tų, kurie, atsibudę ryte, nieko nemato, užuot matę pro langą besiskverbiančią saulę ar pilnatį. Todėl, kai yra galimybė pasirinkti, tai geriau pasirinkti šviesą, o ne – tamsą“, – džiaugėsi jau kelias savaites be akinių į gyvenimą žvelgianti Gabrielė.

REKLAMA

Paklausta, ar buvo baisu prieš operaciją, mergina atvirai prisipažino, jog bijojo operacijos: „Bet pati save drąsinau. Procedūra truko visai neilgai ir nejaučiau jokio skausmo. Ir visa tai atperka jausmas, kai po poros savaičių jau net neprisimenu, kad daugelį metų gyvenau su lęšiais. Jų tiesiog nebepmenu. O kitą dieną po operacijos net akinių nebereikėjo“.

Kokie keliai tituluotą gražuolę atvedė į A.Gutausko kliniką?

Pasak Gabrielės, ji prieš operaciją ilgai domėjosi, kaip ir kas lazeriais atlieka akių operacijas, kaip po jų vyksta gijimas.

REKLAMA

„Kadangi beprotiškai norėjau geriau matyti, todėl, prieš ateidama konsultacijai pas A.Gutauską, žinojau, kaip man atrodė, absoliučiai viską – kas seniausiai Lietuvoje atlieka operacija lazeriais, kas kokius lazerius turi ir kokia tų chirurgų parirtis bei reputacija. Manau, kad neprašoviau pro šalį – chirurgo A.Gutauso rankos auksinės, o klinika turi pačią naujausią iš šiuolaikiškiausią įrangą“, – dalijosi patirtimi Gabrielė.

Tarėsi su draugais ir pažįstamais medikais

Vaidas, kaip Gabrielė, Lietuvos akių chirugijos klinikų tyrimo neatlikinėjo. Be jos, dainininkas ir aktorius dar konsultavosi bei tarėsi su draugais, kurie akis operavosi A.Gutausko ar kitose panašiose medicinos įstaigose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kadangi A.Gutauskas turi puikią adminitratorę ir be jos aš dar pažįstu keletą medikų šioje klinikoje, tai operacijai ryžausi pakankamai greitai. Geriau – šviesa akyse, nei nejaukumas, kad gatvėje jau nebepastebi draugų ir, jei jie nepamojuotų ranka, tai ko gero taip ir praeitum. O, žaizdamas krepšinį, dažnai kamuolio nepagaudavau arba gaudydavau jį, kai jis būdavo praskriejęs pro mane“,-- tokia patirtis po operacijos Vaido jau nebepersekios.

Senus akinius, kuriems jau buvo nulūžusi kojelė, Vaidas paliko A.Gutausko klinikoje. Ant auksine suknele aprėdyto manekeno bliksi jau keli šimtai akinių, iš kurių galima būtų sudaryti įdomų katalogą, atspindintį akinių madas nuo 6-ojo praėjuso amžiaus dešimtmečio iki šių dienų.

REKLAMA

Vieninteliu Lietuvoje femtosekundiniu lazeriu, kurį neseniai įsigijo privatus „Akių lazerinės chirurgijos centras“, turintis savo klinikas Vilniuje ir Kaune, nuo šiol vos per 10-20 minučių trunkiančias operacijas pacientai gali išsigydyti trumparegystę, toliaregystę ir astigmatizmą.

Centrui vadovaujantis mikrochirurgas A.Gutauskas ir su juo kartu dirbanti patyrusių oftalmologų komanda ir anksčiau pažangiausiais metodais atlikdavo lazerines akių operacijas LASIK būdu.

Nors šios operacijos greitai atstato regos sutrikumus, vienas dažniausių pacientų nuiskundimų po jų būdavo tas, kad jie jausdavo sausų akių pojūtį. Jam pašalinti reikia naudoti dirbtines ašaras.

REKLAMA

Po operacijų femtosekundiniu lazeriu sausų akių pojūčio nesijaučia. Be to šis unikalus lazeris leidžia medikams operacijų metu iš viso išvengti skalpelio – akys operuojamos tik lazerio spinduliu.

Femtosekundinis lazeris suteikia juo dirbanties medikams ir dar vieną iškisrtinę galimybę – operuoti vadinamąją amžiaus toliaregystę, kurios iki šiol iš viso negalima buvo gydyti.

Po operacijų femtosekundiniu lazeriu pacientai neblogai mato jau kitą dieną ir gali sugrįžti prie savo įprastinio gyvenimo ritmo.

Paprasta lazerinė akių korekcija „Akių lazerinės chirurgijos centre“ kainuoja 4400 litų, femtosekundiniu lazeriu – 5800 litų.

Monika Barauskaitė  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų