REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kelionę po Lietuvos mokyklas tęsia unikali mokslinė mobilioji laboratorija „MoMoLab“. Mobiliojoje laboratorijoje, išskirtinio dizaino vilkiko puspriekabėje įrengtoje klasėje, gausu mokslinės įrangos, įrengta 20 darbo vietų, o paskaitų vienu metu gali klausyti apie 30 mokinių, sakoma Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Mobiliojoje laboratorijoje 2–3 dienas vyksta edukacinės programos, per kurias 7–11 klasių mokiniai kartu su Vilniaus universiteto mokslininkais atlieka mokslo tiriamuosius darbus, klausosi paskaitų apie mokslo naujoves, stebi ir patys atlieka mokslinius eksperimentus, kuria ir įgyvendina mokslines idėjas. Šioje laboratorijoje mokiniai gali daryti fizikos, biologijos, gamtos mokslų, elektronikos ir robotikos, vaizdų ir duomenų analizės tyrimus. Vizito programa parengiama pagal iš anksto mokinių pasirinktas domėjimosi sritis.

REKLAMA

Pranešama, kad laboratorija, savo kelionę kovo pabaigoje pradėjusi Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijoje, jau aplankė 10 mokyklų: Joniškio, Alytaus, Trakų ir kitų mokyklų mokinius. Antroje gegužės pusėje ji keliaus po Tauragės, Šiaulių, Panevėžio ir kitų rajono mokyklas. Iki 2015 m. vasario 28 d. numatyta 80 vizitų.

Šiais mokslo metais dar suplanuoti vizitai į Šiaulių Didždvario gimnaziją, Panevėžio r. Velžio gimnaziją, Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnaziją, Palangos Baltijos pagrindinę ir kitas mokyklas.

REKLAMA
REKLAMA

„MoMoLab“ gali atkeliauti ir per mokinių vasaros atostogas. Todėl mokyklos, organizuojančios mokinių, kurie domisi mokslu, vasaros stovyklas, gali į jas pasikviesti laboratoriją, teigia ŠMM atstovai.

Jau dabar galima registruotis, kad laboratorija apsilankytų kitų mokslo metų pradžioje. Pasikviesti „MoMoLab“ į savo mokyklą galima užpildžius prašymą portale www.jaunasis-tyrejas.lt, sakoma pranešime.

Likusių vizitų grafikas:

Gegužės 19–21 d. lankysis Šiaulių Didždvario gimnazijoje,

Gegužės 22–23 d. – Panevėžio r. Velžio gimnazijoje,

Gegužės 26–28 d. – Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijoje,

Gegužės 29–30 d. – Palangos Baltijos pagrindinėje mokykloje,

Birželio 2–4 d. Kėdainių Šviesiojoje gimnazijoje,

Birželio 5–6 d. Visagino „Verdenės“ gimnazijoje,

Birželio 9–10 d. Kėdainių r. Šėtos gimnazijoje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų