REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip „metalą“ „pjausto“ metaliniai robotai

Žiūrovai sukėlė ovacijas vienintelei pasaulyje robotų roko grupei

Jei dar nesate girdėję apie pirmąją ir kol kas vienintelę pasaulyje robotų roko grupę „Compressorhead“, galbūt bus įdomu pasižiūrėti naujausio jos pasirodymo vaizdo įrašą. Jis vakar buvo nufilmuotas Maskvoje, „Robot Ball“ pavadintame renginyje dizaino centre ARTPLAY.

REKLAMA
REKLAMA

Ši robotų grupė iš Vokietijos sudaryta iš trijų narių. Tai 1,5 metro ūgio metaliniai muzikantai „Stickboy“ (mušamieji, 4 rankos), „Bones“ (bosinė gitara, 4 pirštai) ir „Fingers“ (gitara, 79 pirštai). Kaip jau supratote, „Compressorhead“ publikos dėmesį padeda pelnyti ir fiziniai rankų ir pirštų skaičiaus pranašumai lyginant su dvikojais ir dvirankiais muzikantais, ir išskirtinė išvaizda scenoje.

REKLAMA

Šie robotai pagaminti iš metalo laužo, jų galūnes ir pirštus valdo elektropneumatinė sistema, o muzikuoti leidžia MIDI sąsaja. Beje, pradinėje „Compressorhead“ sudėtyje buvo ir dvi metalinės merginos, kurios šokdavo koncerto metu ir scenoje dažniausiai sukiodavosi šalia „Stickboy“. Bet kadangi jos nei dainavo, nei grojo jokiu instrumentu, kitiems grupės nariams atsibodo tuščias jų kraipymasis , ir jos buvo išprašytos iš grupės.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak spaudos leidinių, „Compressorhead“ didžiausią įtaką padarė „Led Zeppelin“, „Hawkwind“, „Motörhead“ ir „Ramones“. O dabar įtaką jie daro patys: ir robotus kuriantiems inžinieriams, ir koncertų organizatoriams, ir žiūrovams. „Compressorhead“ vaizdo klipas su jų atliekama daina „Ace of Spades“ „Youtube“ sulaukė daugiau nei 6 mln. peržiūrų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų