REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Lietuvos miestuose aštuntąjį kartą surengta Gatvės muzikos diena. Norintys muzikuoti tiesiog gatvėse, skveruose, aikštėse rengia savo pasirodymus. Gatvės muzikos diena surengta ir kitose šalyse, taip pat Kijeve, kur grojo „Biplan“ ir Jurgis Didžiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis jų surengta Vilniaus gatvėse, kur įsikūrė net 222 atlikėjai. Akustinė muzika skambėjo Pilies ir Vokiečių gatvėse, kitose – įgarsinta muzika, o Gedimino prospektas tapo didžėjų scena.

REKLAMA

Kaune muzikavo per pusšimtį, Šiauliuose, Mažeikiuose ir Klaipėdoje – apie 20 atlikėjų. Renginyje dalyvavo 40 Lietuvos miestų.

Trečiąjį kartą šventė buvo rengiama Gruzijos sostinėje Tbilisyje ir Danijos sostinėje Kopenhagoje – kur pasirodė atlikėjai ir iš Lietuvos. Šiemet taip pat prie Gatvės muzikos renginio prisijungė Olandijos Hagos miestas ir Ukrainos miestai.

Ukrainos sostinėje Kijeve koncertavo „Biplan“, J. Didžiulis, „Colours of Bubbles“ bei Jama & W. Pasak Kijeve esančio LRT televizijos korespondento Giedriaus Vitkausko, renginys pranoko lūkesčius ir yra vertas 10 balų. Renginio organizatoriaus teigimu, kijeviečius suvienijo išsiilgta gera nuotaika.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų