REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Š.m. gegužės 13-18 dienomis Minske, Baltarusijoje vyksta Atviras Baltarusijos fechtavimo čempionatas. Gegužės 15 d. vyko moterų špagos varžybos, kuriose dalyvavo 47 dalyvės iš 3 šalių – Baltarusijos, Rusijos ir Lietuvos. Turnyre triumfavo lietuvė Paulina Bajorūnaitė, kuri tądien neturėjo sau lygių ir iškovojo čempionės titulą. Viktė Ažukaitė pasipuošė bronzos medaliu.

REKLAMA
REKLAMA

Paulina Bajorūnaitė pogrupyje laimėjo visas 6 pergales. Papuolusi į atkentamąsias pirmiausia nugalėjo baltarusę Mariną Pilinčiuk (15:12), toliau sekė atkakli kova su komandos drauge Namida Petkevičiene, kurioje Paulina Bajorūnaitė išplėšė pergalę vieno dūrio persvara (15:14). Ketvirtfinalyje lietuvė nesunkiai įveikė baltarusę Tatjaną Elizarovą (15:10). Tuo tarpu Viktė Ažukaitė pogrupyje laimėjo 5 iš 6 kovų, o atkentamosiose iki pat pusfinalio taip pat neturėjo sau lygių. Nesunkiai įveikta baltarusė Ekaterina Samuseva (15:9), vėliau baltarusė Taisija Sorokina (15:5) ir ketvirtfinalyje – baltarusė Ana Gladiševa (15:13).

REKLAMA

Pirmajame pusfinalyje susitiko dvi lietuvės. Paulinos Bajorūnaitės ir Viktės Ažukaitės kova buvo atkakli, tačiau taktiškai kovos pabaigą geriau sustatė Paulina Bajorūnaitė laimėjusi kovą (15:12). Antrajame pusfinalyje Ana Vasilenok iš Minsko nesunkiai įveikė Elena Pilinčiuk iš Bresto (15:7). Finale susitiko Paulina Bajorūnaitė ir Ana Vasilenok. Intriga neatslūgo iki pat pabaigos ir po sunkios kovos vieno dūrio persvara pergalę išplėšė Paulina Bajorūnaitė (15:14).

REKLAMA
REKLAMA

Net trys lietuvaitės suklupo aštunfinalyje. Akvilė Katkovaitė pralaimėjo baltarusei Michalinai Grinkėvič (15:14) ir galutinėje įskaitoje liko 9 – ta. Namida Petkevičienė nusileido čempionei Paulinai Bajorūnaitei (15:14) ir liko 13 – ta. Agnė Švelnienė pralaimėjo vicečempionei Anai Vasilenok (15:9) ir liko 16 – ta. Gabrielė Palevičiūtė kovoje dėl papuolimo į 16 - uką pralaimėjo Olgai Aplevič (15:9) ir galutinėje įskaitoje liko 29 – ta.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų