REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus rajone nuo pasalą surengusių pasieniečių ir kariškių sprukusiems kontrabandininkams teko pajusti tarnybinės vokiečių aviganės Kidi dantų tvirtumą.

Vilniaus rajone nuo pasalą surengusių pasieniečių ir kariškių sprukusiems kontrabandininkams teko pajusti tarnybinės vokiečių aviganės Kidi dantų tvirtumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Vilniaus rajono miškuose mokymus surengę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) kinologai bei kartu treniravęsi Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono žvalgai gavo nurodymą pakeisti darbotvarkę – pasieniečius pasiekė informacija apie bandymą gabenti kontrabandą. Ties Vilniaus rajono Veseluchos kaimu nedelsiant buvo surengta pasala. Netrukus šioje vietovėje prie sienos su Baltarusija buvo pastebėti du asmenys su nešuliais, einantys į Lietuvos gilumą.

REKLAMA

Nešikai ignoravo VSAT pareigūnų reikalavimą sustoti, metė nešulius ir spruko jaunuolynu. Bėgliai nepaisė ir pakartotinio pasieniečių nurodymo sustoti bei perspėjimo, kad nepaklusus gali būti panaudotas tarnybinis šuo. Įtariamiems kontrabandininkams nekreipiant dėmesio ir į šį įspėjimą jiems pavymui VSAT kinologas paleido savo šešerių metų vokiečių aviganę Kidi. Ji pirmą bėglį pasivijo už kelių šimtų metrų. Čia vyras spyrė gyvūnui. Pasieniečių šunys kilus tokiai situacijai yra išmokyti ginti save ir savo šeimininką. Kidi taip ir pasielgė - čiupo skriaudiką už kojos. Šiam iškart dingo noras priešintis ir bėgti. Netrukus vyras atskubėjusių pasieniečių buvo surakintas antrankiais.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Kidi nusivijo antrą bėglį. Jei tokiais atvejais VSAT šuns pasivytas asmuo sustoja, keturkojis jam nieko nedaro, o tik saugo ir laukia atbėgant šeimininko. Tačiau jeigu bėglys prisivijus šuniui bando toliau sprukti ar priešinasi, šuo yra išmokytas jį sustabdyti. Būtent taip nutiko šį kartą, todėl ir šiam vyrui teko pajusti vokiečių aviganės dantų tvirtumą.

Paaiškėjo, kad pirmas sulaikytasis yra 28 metų vilnietis, kitas – 25 metų Vilniaus rajono gyventojas. Po pažinties su Kidi jiems medikų pagalbos neprireikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įvykio vietoje pasieniečiai aptiko ir šių kontrabandininkų numestą krovinį – 6 juoda polietileno plėvele bei lipnia juosta apklijuotas cigarečių „Fest“ dėžes. Visi 3 tūkst. rūkalų pakelių buvo pažymėti baltarusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už tokį pažeidimą abiem kontrabandininkams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkst. litų. Vyrams įteikti šaukimai atvykti į Vilniaus rajono apylinkės teismą, kur bus nagrinėjama ši byla.

REKLAMA

Be to, pažeidėjams teks administracine tvarka atsakyti ir už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą, nes jie be privalomų pasieniečių leidimų įžengė į toje vietovėje nužymėtą valstybės sienos apsaugos zoną. Vilnietis už tokį pažeidimą pasieniečių jau nesyk yra baustas, todėl dabar jam buvo skirta maksimali 600 litų bauda. Vilniaus rajono gyventojas valstybės sienos apsaugos zonoje be leidimo įkliuvo pirmąsyk, todėl gavo 75 litų baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų