REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Barcelona“ klubo legenda C. Puyolis kabina batelius ant vinies

15 metų pagrindinėje komandoje, 593 oficialios rungtynės, 18 įvarčių ir 21 iškovotas trofėjus - tokie skaičiai jau niekada nebepasikeis Carleso Puyolio biografijoje.

15 metų pagrindinėje komandoje, 593 oficialios rungtynės, 18 įvarčių ir 21 iškovotas trofėjus - tokie skaičiai jau niekada nebepasikeis Carleso Puyolio biografijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ilgametis "Barcelona" kapitonas palieka savo komandą ir kabina batelius ant vinies.

Apie sprendimą atsisveikinti su klubu C. Puyolis pranešė šių metų kovo 4 dieną. Tiesa, tuomet futbolininkas dar neatskleidė, ką ketina veikti ateinančiame sezone.

REKLAMA

Tačiau dabar paaiškėjo, jog 36 metų gynėjas nutarė visai baigti profesionalo karjerą, nors iki tol manyta, kad jis dar galėtų žaisti kurioje nors silpnesnėje komandoje žemesniame šalies divizione. Pats C. Puyolis neslėpė - tokį skaudų sprendimą jį privertė priimti nuolat pasikartojančios traumos ir išsekimas.

"Žaisiu "Barcoje" tol, kol jausiu, kad galiu rungtyniauti visa jėga ir atiduoti visas jėgas. Norėčiau karjerą baigti tada, kai man sukaks 40 metų", - yra pasakęs futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį surengtos atsisveikinimo ceremonijos metu į "Auditori 1899" salę įėjusį "Barcelona" kapitoną pasitiko minia žmonių: buvę ir esami komandos draugai, Katalonijos ekipos prezidentai, treneriai, klubo darbuotojai.

"Niekada negalvojau, kad man taip pasiseks. Daugelio mažų vaikų svajonė žaisti "Barcoje" man tapo realybe. Ilgai dariau tai, kas teikia milžinišką malonumą: žaidžiau futbolą ir treniravausi. Su "Barcelona" laimėjau daug trofėjų, tačiau pats svarbiausias laimėjimas man yra žmogiška šiluma. Atvykau čia būdamas jaunas, o išvykstu kaip šeimos narys", - emocijų neslėpė futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, kuris jo karjeros momentas yra įsimintiniausias, katalonas atsakė nedvejodamas: "Kai Ericas Abidalis iškėlė Čempionų lygos taurę".

"Barcelona" triumfo 2011 metų Čempionų lygos finale metu C. Puyolis užrišo kapitono raištį E. Abidaliui ir taip simboliškai suteikė teisę sunkią ligą įveikusiam prancūzui pirmajam į viršų iškelti turnyro nugalėtojų taurę.

Pats C. Puyolis "Barcelona" kapitono raištį ryšėjo nuo 2003-2004 metų sezono pradžios ir atsisveikinimo ceremonijos metu pusiau juokais pasakė, kad "šios pareigos nebuvo sunkios".

REKLAMA

"Komandoje yra daugybė nuostabių žmonių. Dabar ją palieka du kapitonai: aš ir Victoras Valdesas. Tačiau tai nereiškia, kad komandos era baigėsi. Tai tik vieno laikotarpio pabaiga ir aš esu ramus, nes žinau, kad kapitono raištį palieku patikimose rankose", - teigė veteranas.

Katalonas kol kas neatskleidė, ką ketina veikti toliau, tačiau džiaugėsi, jog ryšiai su "Barcelona" nenutrūks.

"Apie savo ateitį kalbėsiu kiek vėliau, gal po kelių savaičių. Vis tik manau, kad dabar rinkčiausi darbą jaunimo akademijoje, o ne trenerio karjerą", - svarstė C. Puyolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų