REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Legendos byloja, kad Islandija vardą gavo nuo landžių vikingų, kurie siekė nuslėpti šią žemė nuo kitų tam, jog ji tektų tik jiems vieniems. Islandija iš tiesų yra nenusakomai žavi, romantiška ir pilna nuotykių. Huffingtonpost.com pateikia sąrašą priežasčių, kodėl tiesiog privalote čia apsilankyti.

REKLAMA
REKLAMA

14. Islandijoje yra didžiausios Europoje bananų plantacijos.

15. Čia galima stebėti banginius. Islandijos vandenyse gyvena 23 banginių rūšys, tad yra labai tikėtina, kad pavyks pamatyti bent vieną iš jų.

REKLAMA

16. Islandija jau numatė jums tobuliausią maršrutą

Važiuodami vadinamuoju „Auksiniu lanku“ pamatysite geizerių, nacionalinį parką su didžiausiu Islandijoje natūraliu ežeru ir garsiausią šalies krioklį.

17. Daržovių augimo stebėjimas

Islandijoje didžiąją metų dalį yra šalta ir tamsu, tačiau dirbtinė šviesa pomidorams leidžia puikiai augti Friðheimar – gamtosaugininkų reikalavimus atitinkančiuose šiltnamiuose.

REKLAMA
REKLAMA

18. Iš čia labai lengvai pasiekiamos Farerų salos

Šis mažas, pasakiškas archipelagas yra pusiaukelėje tarp Islandijos ir Norvegijos. Taigi, čia reikės visai nedaug laiko, kad galėtumėt mėgautis saloje siūlomais žvejybos, paukščių stebėjimo, švyturių bei viduramžiškų bažnyčių lankymo malonumais.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų