REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Vestuvių mados nesikeičia taip sparčiai kaip rūbų. Su mažyčiais pakeitimais ši šventė praktiškai yra tokia, kokia buvo prieš kelis šimtmečius“, – teigia vedybų planuotoja Laura Vagonė. 

„Vestuvių mados nesikeičia taip sparčiai kaip rūbų. Su mažyčiais pakeitimais ši šventė praktiškai yra tokia, kokia buvo prieš kelis šimtmečius“, – teigia vedybų planuotoja Laura Vagonė. 

REKLAMA

Ilgametę vestuvių organizavimo patirtį turinti profesionalė džiaugiasi, kad vestuvių tendencijomis Lietuva neatsilieka nuo kitų pasaulio valstybių. „Kuomet tinklaraščiuose ir vestuviniuose žurnaluose pradeda mirgėti antraštės su žodžiais „vestuvių tendencijos“, jos mūsų planavimo procese jau būna pradėtos realizuoti. Tarkime, tik pasirodžius Bazo Luhrmano režisuotam filmui „Didysis Getsbis“ buvo akivaizdu, kad filmas, jei ir nelaimės daugybės „Oskarų“, padarys įtaką renginių stilistikai, kas ir įvyko ne tik pas mus, bet ir visur kitur“, – sako Laura.

Kokios vestuvių tendencijos, pasak vedybų organizatorės, vyrauja šiuo metu? Laura pabrėžia, kad tokios kryptys kaip natūralumas, organiškumas vestuvių neapleis dar kurį laiką. Populiarios ir retro bei vintažo stilistika pagardintos šventės. „Jei kalbėtumėme apie spalvas, vestuvių karalienė ateinančią vasarą bus purpurinė ir visi jos atspalviai, taip pat bordo, karališka mėlyna. Aišku, niekur nedings pastelinės spalvos. Jos amžinos“, – įsitikinusi Laura Vagonė.

REKLAMA
REKLAMA

Moters teigimu, gerokai pasikeitė vestuvinio meniu tradicijos. „Svarbu tampa ne prisivalgyti, o skanauti. Jei mūsų tėvų karta neįsivaizduoja vestuvinio stalo be natūralistiškai atrodančių farširuotų karpių su petražole žabtuose, tai šių dienų poros juos iškeičia į vieno kąsnio, patogius valgyti ir estetiškai atrodančius užkandžius. Pagrindiniai patiekalai taip pat nėra sunkūs, riebūs. Juos renkantis yra atsižvelgiama į sezoniškumą“, – sako vestuvių organizatorė.

REKLAMA

Apie vestuvių pramogas ir žaidimus Laura Vagonė turi tvirta nuomonę: šventės svečiai neturėtų būti per prievartą verčiami žaisti žaidimus. Svarbiausia, pasak vestuvių planuotojos, yra pasirūpinti, kad žmonės nešaltų, nebūtų alkani, ištroškę ir turėtų galimybę pabendrauti su artimaisiais, draugais, sutuoktinių pora. Kitas pokytis – nyksta ir tradicinių lietuviškų vestuvių ašimi tapęs piršlio korimas. Šią pramogą pakeičia gyvos muzikos koncertai ir tokia veikla kaip smigis, stalo futbolas, kriketas, linkėjimų knygos pildymas ar momentinė fotografija. „Jau gavęs vestuvių kvietimą žmogus turi suprasti, kad jis yra kviečiamas švęsti ir niekas geriau už jį patį to nepadarys“, – įsitikinusi Laura.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek įsimylėjėlių porai kainuoja suorganizuoti vieną svarbiausių dienų jų gyvenime? „Vidutinio dydžio, apie 50 asmenų vestuvės, gali kainuoti nuo 30 tūkst. iki 50 tūkst. litų. Be abejo, įmanoma jas suplanuoti ir už mažesnę ar daug didesnes sumas. Vestuvių kainą, be abejo, lemia jaunųjų poros poreikiai”, – sako Laura.

Prieš baigdama pokalbį vedybų organizatorė pasidalina vienu patarimu: „Siūlyčiau savo šventės neperkrauti akcijomis atrakcijomis ar per dideliu puošybos elementų kiekiu. Saikas vestuvėse, kaip ir gyvenime, yra itin svarbus matmuo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų