REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Jaunimo nedarbas yra viena iš didžiausių problemų, - kalbėjo Lietuvos verslo konfederacijos (LVK) prezidentas Valdas Sutkus. – Lietuvoje jis įvairiais metais svyruoja, nors tendencija yra mažėti. Jis svyruoja nuo 33 proc. iki 22 proc“.

REKLAMA
REKLAMA

V. Sutkaus teigimu, Lietuva yra geresnėje padėtyje negu Latvija, tačiau blogesnėje negu Estija. „Kai kuriose Pietų Europos šalyse tasai rodiklis artėja prie 50 proc. Problema yra svarbi, - konstatavo V. Sutkus. – Sakome, kad ją reikia spręsti kompleksiškai, jaunimo užimtumu turime rūpintis. Tai deklaruojame ir demonstruojame praktiškai“.

REKLAMA

Pasak V. Sutkaus, savanorystė yra viena iš geriausių sferų. „Kodėl tai yra svarbu? Kodėl jaunimui sunku susirasti darbą? Akivaizdu, kad yra viena paprasta priežastis. Jaunuoliai dažniausiai neturi darbinės patirties. Jie eina ieškoti darbo, tačiau pagrindiniai dalykai yra kompetencija, išsilavinimas ir darbo patirtis, - kalbėjo LVK vadovas. – Patirties įgauti yra ganėtinai sudėtinga, o darbdaviai ieško kvalifikuotų darbuotojų, priimdami jaunimą jie supranta, kad reikės investuoti į jo mokymą“.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek jis išmoks, kaip jam pavyks pritapti prie kolektyvo? „Dažniausiai į šiuos klausimus atsakymai būna neaiškūs. Tai yra barjeras jaunimui įsidarbinti, todėl savanorystės projektai leis išspręsti šią problemą. Jaunimui iki 29-erių, kuris nesimoko, nedirba, siūlome savanorystės programą. Jie atlįsk praktikas įvairiose biudžetinėse įmonėse, valstybinėse organizacijose“, - kalbėjo V. Sutkus.

Pasak jo, savanorystę, kaip judėjimą, reikia skatinti, nes apklausos rodo, kad 9 proc. šalies gyventojų šiuo metu dalyvauja savanoriškoje veikloje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų