REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien, gegužės 15 d. Kauno technologijos universitete (KTU) prasideda dvi dienas truksiantys intensyvių branduolinės inžinerijos kursų antrosios dalies užsiėmimai. Kursų tikslas – teikti pagalbą rengiant kvalifikuotus inžinierius, kurių ateityje prireiks Baltijos šalims, pranešė KTU atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai – pirmieji kursai Europoje, organizuojami pagal jungtinę bendrovės „Hitachi“ ir Tokijo Technologijų instituto (TTI) programą.

REKLAMA

Taikiam branduolinės energetikos panaudojimui skirtos studijos TIT buvo pradėtos vykdyti dar 1956-asiais. Šias studijas baigę studentai šiandien Japonijoje ir kitose šalyse užima svarbias pareigas branduolinės energetikos srityje akademinėse institucijose, pramonės įmonėse, valstybės institucijose, sakoma KTU pranešime.

Pranešama, kad į intensyvių branduolinės inžinerijos kursų antrosios dalies užsiėmimus užsiregistravo daugiau nei 260 dalyvių. Tarp jų – ne tik studentai, bet ir Visagino atominės elektrinės, Ignalinos atominės elektrinės, Lietuvos energetikos instituto, VMTI Fizinių ir technologijos mokslų centro, Radioaktyviųjų atliekų tvarkymo agentūros specialistai. Kursuose dalyvauja dėstytojai ir studentai iš Latvijos bei Estijos.

REKLAMA
REKLAMA

Intensyvūs branduolinės inžinerijos kursai yra tęstinis Lietuvos ir Japonijos universitetų bei „Hitachi“ bendradarbiavimo rezultatas. Pirmojoje kursų dalyje, kurie vyko 2013 m. spalio 14-18 dienomis buvo sulaukta per 200 dalyvių.

KTU, TIT ir „Hitachi“ atstovai aptarė ir kitas bendradarbiavimo formas stiprinant žmogiškųjų išteklių rengimą energetikos srityje. Dar šiais metais KTU studentai dalyvaus Japonijoje organizuojamoje specialioje programoje skirtoje branduolinės inžinerijos studentų rengimui. Programos metu KTU studentai galės tiesiogiai konsultuotis su TIT profesoriais, atliks praktinius tyrimus Fukušimos prefektūroje, lankysis atominėje elektrinėje, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų