REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kauniečiai trečiosiose pusfinalio rungtynėse nugalėjo „Lietuvos rytą“ 73:71 ir laimėjo seriją rezultatu 2-1. Varžovas finale paaiškės po pusfinalio serijos tarp Prienų "TonyBet" ir Klaipėdos "Neptūno" komandų.

– Kas lėmė pergalę?, - žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Gerai sužaidėme rungtynių pabaigą, gynėmės ir neleidome mesti lengvų taškų. Šįkart detalės pasviro mūsų naudai.

– Šiandien buvo daug kietos kovos. Teisėjai taip leido žaisti?

– Nešnekėsiu apie tai... Nors buvo, bet nešnekėsiu. Nėra ko šnekėti, nes buvo...

– Ar jaučiate palengvėjimą laimėję sunkiausią sezono seriją?

– Tai didžiulis žingsnis čempionų link. Esame finale, bet iš kitos pusės, žaisime finale su komanda, kuri jau yra du kartus mus nugalėjusi. Nereikia čia labai džiaugtis, o ruoštis, nes turėsime laiko. Dabar „Žalgirio“ forma daug geresnė negu buvo prieš du ar tris mėnesius, kai pralaimėjome Panevėžyje ir Kaune. 

REKLAMA
REKLAMA

– Minėjote, kad jau esate senas ir nebegalite žaisti kaip įžaidėjas, bet šioje serijoje tai darėte.

– Jaučiuosi fiziškai labai gerai. Reikia tik šiek tiek geriau žaisti. Dabar turime laiko poilsiui ir pasirengti finalo serijai.

REKLAMA

– Jus su Pauliumi Jankūnu „Lietuvos ryto“ sirgaliai apmėtė buteliais. Kaip vertinate tokį aistruolių elgesį?

– Net nemačiau. Rimtai? Čia normalu. Iš dviejų komandų gali laimėti tik viena. Ši pusfinalio serija buvo verta finalo. Mūsų priekinė linija paskutinėse dvejose rungtynėse tikrai dominavo. Kaip sakant, vyriškai sužaidėme.

– Jūsų nuomone, kas būtų šios serijos naudingiausias žaidėjas?

– Komanda. Mes turime keturis-penkis žaidėjus, kurie tempia komandą. Vienose rungtynėse geriau sužaidžia vieni, kitose – kiti. Labai gerai, kad mūsų komanda gerina formą.

REKLAMA
REKLAMA

– Minėjote, kad paskutinis kelis mėnesius geriau žaidžia. Ar tai lėmė ir trenerių pasikeitimas?

– Stengiamės visą laiką. Galima filosofuoti, bet faktas, kad dabar žaidžiame geriau.

– Jonas Kazlauskas paskelbė rinktinės kandidatus. Kaip manote, kas iš įžaidėjų turi daugiausia potencialo patekti į galutinę sudėtį?

– Net nežinau, aš tų žaidėjų (juokiasi). Žinau, kad ten gal kokie 8 įžaidėjai. Kažkodėl visi labai kalba, kodėl Jasikevičius nepakviestas. Jau prieš penkis mėnesius atostogas susiplanavau, iš kur čia dabar tas Jasikevičius gali būti? Nelabai suprantu, o tų įžaidėjų tai aš net nežinau. Iš dvidešimt kandidatų gal penkiolika įžaidėjų? (juokiasi) Nežinau net ką sakyti. Žinau tik, kad Mantas vienas temps vargšas. Jeigu pernai ištempė, tai ir šiemet ištemps.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pats oficialiai nebuvote pasakęs, kad baigiate karjerą rinktinėje.

– Nebuvau pasakęs, nes įsivaizduok, jeigu būtų tokia situacija, kad kas nors atsitinka Mantui. Tai ką tada – man reikia ir važiuoti? Nepaliksi gi komandos likimo valiai su tais keturiolika įžaidėjų. Nors šiaip tai jau susiplanavęs labai neblogas atostogas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų