REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) per antrąjį prezidento rinkimų turą nerems nė vieno kandidato, savo partijos nariams ir rėmėjams ji siūlys elgtis savo nuožiūra, BNS sakė partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA

„Viena kandidatė paramos nepageidauja, o dėl kito mes konstatavome rimtą problemą - Zigmantas Balčytis yra pirmasis ir Europos Parlamento kandidatų sąraše. (...) Jis yra atviras konkurentas šiuose rinkimuose. Tai neleidžia svarstyti dėl tiesioginės paramos jam“, - trečiadienį po LVŽS valdybos posėdžio sakė R.Karbauskis.

REKLAMA

Jis priminė, kad partija abiejų kandidatų štabams pateikė savo matymą dėl, anot LVŽS, svarbiausių problemų sprendimo.

R.Karbauskio teigimu, prieš antrąjį prezidento rinkimų turą bus kreiptasi į partijos narius, kad LVŽS vadovybė neteikia jokių patarimų, kaip balsuoti.

„Partijos nariai laisvi elgtis savo nuožiūra“, - BNS tvirtino partijos pirmininkas.

LVŽS kandidatas į prezidentus, Ignalinos rajono meras Bronis Ropė į antrąjį prezidento turą nepateko. Jis surinko mažiausiai - 4,15 proc. - atėjusių balsuoti rinkėjų balsų.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis prezidento turas drauge su Europos Parlamento rinkimais vyks gegužės 25 dieną. Jame varžysis antros kadencijos siekianti prezidentė Dalia Grybauskaitė ir europarlamentaras socialdemokratas Zigmantas Balčytis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų