REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) trečiadienį patvirtino birželio pabaigoje turinčio vykti referendumo dėl draudimo užsieniečiams ir juridiniams asmenims parduoti žemės ūkio paskirties žemę sąmatą. Ji sudaro 13,52 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia suma - per 10 mln. litų - bus skirta apygardų ir apylinkių komisijų darbui: ryšio, transporto paslaugoms, darbo užmokesčiui ir kt. Likusi suma bus panaudota biuleteniams spausdinti, ryšio paslaugos ir pan.

REKLAMA

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas per posėdį pabrėžė, kad padalijo pinigus, kurių dar neturi.

Be to, trečiadienį Rinkimų komisija nutarė, jog per referendumą turėtų dirbti prezidento rinkimams sudarytos rinkimų komisijos.

Pagal Seimo nutarimą, referendumas turėtų vykti birželio 29 dieną. Dėl jo surengimo iniciatyvinė grupė yra surinkusi ne mažiau kaip 300 tūkst. piliečių parašų.

Tačiau Seime yra registruotas nutarimo projektas kreiptis į Konstitucinį Teismą, kad šis įvertintų minėto referendumo atitikimą pagrindiniams šalies įstatymui.

REKLAMA
REKLAMA

Stodama į Europos Sąjungą Lietuva įsipareigojo nedrausti žemės pardavimo bendrijai priklausančių kitų valstybių piliečiams, ir po pereinamojo laikotarpio nuo šių metų gegužės draudimas nustos galios. Tačiau iniciatyvinė grupė surinko 300 tūkst. rinkėjų parašų referendumui surengti dėl Konstitucijos pataisos, kuria siūloma uždrausti parduoti žemę užsienio valstybių piliečiams ir juridiniams asmenims.

Taip pat referendumu siūloma numatyti, kad referendumui surengti pakaktų nebe 300 tūkst., o 100 tūkst. parašų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų