REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Priemonės, kurių buvo imtasi prieš Rusiją dėl Ukrainos Krymo regiono aneksavimo, jau „kandžiojasi“, trečiadienį pareiškė JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoja Europos ir Eurazijos reikalams Victoria Nuland (Viktorija Njuland).

Bratislavoje vykstančioje saugumo konferencijoje kalbėjusi V.Nuland taip pat pareiškė, kad labai svarbu, jog rytinių Ukrainos Donecko ir Luhansko regionų gyventojai turėtų galimybę dalyvauti artėjančiuose prezidento rinkimuose.

Vakarų šalys atidžiai stebi artėjančius Ukrainos prezidento rinkimus, kurie numatyti gegužės 25 dieną. ES užsienio reikalų ministrai šią savaitę leido suprasti, jog bet kokie trukdymai surengti rinkimus gali iššaukti naujas ekonomines sankcijas Rusijai.

„Jūs matote, kad mes bendradarbiaujame su savo partnerėmis visame pasaulyje, kad pateiktume labai aiškią ir gerai suprantamą atgrasomąją priemonę“, – sakė V.Nuland Slovakijos sostinėje vykstančioje Pasaulio saugumo konferencijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbant konkrečiai, jeigu gegužės 25 dienos rinkimai nepasistūmės, jeigu Rusija ir toliau destabilizuos (padėtį) ..., atsiras naujos, gilesnės ir dabar jau ekonominės sankcijos Rusijai“, – kalbėjo ji.

REKLAMA

„Ir mes manome, kad tai, ką jau padarėme, ima kandžiotis“, – pridūrė V.Nuland.

Prorusiški maištininkai sekmadienį Donecke ir Luhanske surengė vadinamuosius referendumus, kurie parėmė savivaldą. Ukrainos vyriausybė, kuri neramumuose rytuose mato Rusijos ranką, pareiškė, kad šie balsavimai buvo neteisėti.

Po balsavimo Donecko ir Luhansko lyderiai paprašė Maskvos priimti šias sritis į Rusijos Federaciją, bet Maskva į šį prašymą neskuba atsakyti.

V.Nuland nuomone, prezidento rinkimus bus neįmanoma surengti Rusijos aneksuotame Kryme.

Taip pat bus sunku surengti balsavimą kai kuriuose rytų rajonuose, bet Ukrainos vyriausybė tikisi, kad tai pavyks padaryti „didesnėje dalyje“ Donecko ir Luhansko sričių.

REKLAMA
REKLAMA

„Svarbiausia tai, kad Donecko ir Luhansko žmonės turės galimybę balsuoti gegužės 25 dieną, o mes pamatysime, ką jie pasakys“, – pažymėjo V.Nuland.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų