REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atėnuose (Graikija) vykusios neformalios ES transporto ministrų tarybos metu susitikę Lietuvos susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius ir naujoji Estijos ekonomikos ministrė Urve Palo aptarė Baltijos šalis su Vakarų Europa jungsiantį geležinkelio projektą „Rail Baltica“ ir jį įgyvendinsiančios Estijos, Latvijos bei Lietuvos bendros įmonės steigimą.

REKLAMA
REKLAMA

Diskusijos metu Lietuvos susisiekimo ministras kolegei išdėstė argumentus, kodėl mūsų šalies sostinė turi būti neatsiejama šio projekto dalis, ir priminė dar praėjusių metų rugsėjo mėnesį Baltijos šalių, Lenkijos ir Suomijos ministrų pasirašytą deklaraciją, kurioje tai yra numatyta. Estijos ekonomikos ministrė sutiko su šia pozicija ir pareiškė pritarianti Vilniaus prijungimui prie „Rail Baltica“ projekto.

REKLAMA

Susitikime ministrai taip pat sutarė, kad techninis bendros įmonės steigimo procesas turėtų būti baigtas kuo greičiau, pasirašyta akcininkų sutartis, o įsteigta bendrovė imtųsi visų projekto finansavimui užtikrinti reikiamų veiksmų.

Bendroje įmonėje turėtų dirbti aukštos kvalifikacijos specialistai, turintys patirties įgyvendinant panašaus masto projektus, jie ir turėtų pateikti atsakymus, paremtus ekonomine logika, todėl šiandien žiniasklaidoje pasirodžiusi Estijos informacija, kad Lietuva daugiau nebenori, jog Vilniaus jungtis būtų įtraukta pirminiame projekte, neatitinka ministrų pokalbio tikrovės.

Politiniu lygiu sutartos nuostatos leidžia sėkmingai užbaigti diskusijas ir pereiti prie tolimesnių žingsnių. Lietuvos pusė neketina toliau gaišti laiko ir ginčytis, o imsis toliau tęsti realų projekto įgyvendinimą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų