REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos Donecko separatistai paskelbė nepriklausomybę

Ukrainos „Donecko liaudies respublika“ pasiskelbė suverenia valstybe ir pasiprašė į Rusijos Federacijos sudėtį. Apie tai praneša ukrainiečių agentūra UNIAN, remdamasi vienu iš laikinojo „Donecko liaudies respublikos“ ministrų kabineto pirmininkų Denisu Pušilinu. Prorusiški separatistai savo sprendimą grindžia gegužės 11 d. įvykusiu Donecko referendumu, kuriame neva absoliuti dauguma dalyvavusiųjų pritarė srities autonomijai nuo Ukrainos.

REKLAMA
REKLAMA

Aukščiausiu valdžios organu „Donecko liaudies respublikoje“ nuo šiol būsianti Aukščiausioji taryba, kuri formuoja šio prieštaringo politinio darinio vyriausybę ir saugumo tarybą.

REKLAMA

Referendumą dėl autonomijos sekmadienį surengė ir Luhansko sukilėliai, kurie sakė, kad gali organizuoti ir antrąjį balsavimą, šįkart skirtą prisijungimui prie Rusijos.

Savo ruožtu Kremlius teigė, kad Maskva pagarbiai žvelgia į Donecko ir Luhansko sričių gyventojų išreikštą valią ir tikisi, jog balsavimo rezultatų praktinis įgyvendinimas bus civilizuotas, taikus ir vyks dialogas tarp Kijevo, Donecko ir Luhansko. Kijevas ir Vakarai minėtų referendumų nepripažįsta.

Žinių radijas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų