REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ šiandien pranešė pristačiusi du naujus EF serijos plataus kampo ir reguliuojamo židinio nuotolio objektyvus – EF 16–35 mm f/4L IS USM ir EF-S 10–18 mm f/4,5–5,6 IS STM.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Canon“ atstovų, fotografijos žinovams ir entuziastams sukurtas EF 16–35 mm f/4L IS USM yra profesionalų klasės L serijos objektyvas, užtikrinantis puikias savybes visame artinimo diapazone.

REKLAMA

Kompaktiškas ir lengvas EF-S 10–18 mm f/4,5–5,6 IS STM skirtas „Canon“ vartotojams, kurie naudoja EOS skaitmeninius veidrodinius fotoaparatus su APS-C jutikliais. Optinės IS ir STM technologijos padeda visada gauti ryškias ir aiškias nuotraukas bei HD raiškos filmuotą medžiagą.

Skelbiama, kad EF 16–35 mm f/4L IS USM atveria daugiau galimybių profesionalams ir entuziastams, dažnai fotografuojantiems plataus kampo vaizdus, pavyzdžiui, kraštovaizdžius ar architektūros objektus, arba fotografuojant ankštose erdvėse. Šis objektyvas, pasižymintis aukščiausios klasės optine konstrukcija ir turintis pastovią f/4 diafragmą, padeda netgi pačiomis sudėtingiausiomis aplinkybėmis išgauti ryškius ir aiškius vaizdus.

REKLAMA
REKLAMA

Gamintojų teigimu, naujasis EF 16–35 mm f/4L IS USM yra „Canon“ pirmas ypač plataus kampo L serijos objektyvas, turintis „Canon“ firminę optinio vaizdo stabilizavimo (IS) technologiją. Dėl keturių žingsnių optinio stabilizatoriaus technologijos ir galimybės kas kartą užfiksuoti vaizdus su smulkiausiomis detalėmis, objektyvas pranoksta IS neturinčius objektyvus. Į naujai sukurtą IS sistemą įtraukta ir keletas papildomų patobulinimų, pavyzdžiui, giroskopiniai jutikliai, užtikrinantys didesnį tikslumą fotografuojant tradiciškai ar fiksuojant judesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažangus „Canon“ žiedinio tipo ultragarsinis variklis (USM) užtikrina greitą ir tylų automatinį fokusavimą (AF), o tai labai patogu, kai reikia greitai sufokusuoti dirbant „Al Servo“ AF režimu. Kuo puikiausiai kontroliuoti vaizdo kompoziciją taip pat galima naudojant objektyvo nuolatinį fokusavimo žiedą rankiniu ir AF režimu, taigi prireikus fokusuotę galima tiksliai nustatyti patiems, sakoma bednrovės pranešime.

Kad vaizdo kokybė būtų nepriekaištinga, į objektyvo optinę struktūrą integruoti du itin mažos dispersijos (UD) elementai, padedantys sumažinti spalvinę aberaciją (spalvų iškraipymą) ir pašalinti spalvų blankumą. „Super Spectra“ danga slopina vaizdo dvigubėjimo ir tviskėjimo efektą, o dėl fluoro dangos ant priekinio ir užpakalinio elementų neprilimpa dulkių ir vandens lašeliai. Objektyvo devynių plokštelių žiedinė diafragma leidžia fotografams mėgautis sulieto („bokeh“) ar išblukinto fono efektais.

REKLAMA

Objektyvas iš išorės pagamintas taip, kad juo naudotis būtų kuo paprasčiau, o jo savybės tenkintų profesionalus. Objektyvas pasižymi kompaktiška forma ir nedideliu svoriu, taigi jį patogu laikyti, kartu lengva pasiekti artinimo ir fokusavimo valdiklius. Objektyvą dengia odos tekstūros danga.

Tuo tarpu naujasis EF-S 10–18 mm f/4,5–5,6 IS STM yra puikus objektyvas žmonėms, norintiems praplėsti fotografavimo technines galimybes. Su plataus kampo 10–18 mm objektyvo židinio nuotoliu galima fiksuoti pačią įvairiausią aplinką – nuo plačių panoraminių gamtos ir miesto vaizdų iki didelių grupių žmonių, susitelkusių ankštose erdvėse. Objektyvas yra kompaktiškas ir lengvas, todėl su juo patogu keliauti.

REKLAMA

Pranešama, kad keturių žingsnių optinis vaizdo stabilizatorius užtikrina ryškius ir stabilius vaizdus. Be to, „Canon“ STM technologija užtikrina puikų automatinį fokusavimą fotografuojant ir tylų automatinį fokusavimą filmuojant. STM technologija kartu su EOS skaitmeniniais veidrodiniais fotoaparatais, galinčiais automatiškai fokusuoti filmuojant, leidžia pasiekti tolydų nepertraukiamą fokusavimą, kuris idealiai tinka sekant judančius objektus ir užtikrina tolygų perėjimą keičiant fokusavimo objektą. Be to, dėl tylaus fokusavimo į filmuotos medžiagos garso takelį nepatenka pašalinis triukšmas, todėl įrašytas garsas yra aiškus ir maksimaliai panašus į esantį aplinkoje. EF-S 10–18 mm f/4,5–5,6 IS STM turi UD lęšį ir kelias optimizuotas objektyvo dangas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinės EF 16–35 mm f/4L IS USM ypatybės:

L serijos konstrukcija ir optika Pastovi f/4 maksimali diafragma 4 žingsnių optinis vaizdo stabilizatorius Spartus ir tylus AF Nuostabi vaizdo kokybė 9 plokštelių žiedinė diafragma Nuolatinis rankinis fokusavimas 0,28 m minimalus fokusavimo atstumas Nesisukantis priekinis elementas Nelaidumas vandeniui ir dulkėms

Pagrindinės EF-S 10–18 mm f/4,5–5,6 IS STM ypatybės:

Ypač plataus kampo priartinimas, skirtas EOS skaitmeniniams veidrodiniams fotoaparatams su APS-C jutikliu Lengvas ir kompaktiškas Tolydus, beveik tylus STM fokusavimas 4 žingsnių optinis vaizdo stabilizatorius Puiki vaizdo kokybė Danga „Super Spectra“ 0,22 m minimalus fokusavimo atstumas Rankinio fokusavimo žiedas Žiedinė diafragma Pasirenkamas objektyvo gaubtas  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų