REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

P.Gylys: šalyje trūksta demokratijos

I.Šiaulienė: opozicijos kritika – desperatiški bandymai pateisinti savo veiklą (atnaujinta 11.39)

Seime toliau tęsiasi diskusijos dėl Algirdo Butkevičiaus vadovaujamos vyriausybės veiklos ataskaitos. Oponuodama konservatorių ir opozicijos lyderiui Andriui Kubiliui, socialdemokratė Irena Šiaulienė stebėjosi jo bandymas pateikti alternatyvią ataskaitą.

,,Vertinu tai kaip opozicijos desperaciją, kad kažkaip pateisintų savo buvimo valdžioje metus. (...) Įdomiausia joje yra tai, kad kas nutiko gera, yra praėjusios vyriausybės veikla, o šios vyriausybės gal visai ir nereikia“, - replikavo ji.

I.Šiaulienė taip pat priminė, kad pagaliau susiderėta su ,,Gazprom“ dėl palankesnių dujų kainų ir pabrėžė, kad tik ėmusis darbo A. Butkevičius vyriausybei ir ,,kas ketvirtį važiuojant į Klaipėdą ir stebint SGD terminalo statybą yra garantijos, kad terminalas pradės dirbti laiku, o jūs toliau kalbų niekur nepajudėjot“. Ji taip pat replikavo, kad geriausiai ankstesnės vyriausybės veiklą energetinio saugumo srityje charakterizuoja ,,paleistas saulės elektrinių biznis“.

Kaip vieną esminių uždavinių, kurie teko šiai vyriausybei kaip A. Kubiliaus vadovaujamos vyriausybės palikimas I. Šiaulienė įvardino pensijų kompensacijas. Tam, sakė I. Šiaulienė, bus rastos lėšos iš ekonomikos augimo, mokestinės bazės plėtros, ,,Sodros“ pajamų, bet ne skolinantis.

REKLAMA
REKLAMA

P.Gylys: šalyje trūksta demokratijos

Pareiškęs, kad mato ir teigiamų A. Butkevičiaus vyriausybės darbų, minusu „Drąsos kelio“ partijos vardu kalbėdamas Povilas Gylys pabrėžė, kad taip ir nesimato realių veiksmų siekiant sumažinti atotrūkį tarp didžiųjų miestų ir provincijos.

REKLAMA

Anot jo, nepasitenkinimas valdžia kyla dėl to, kad nei valdantieji, nei opozicija nesistengia siekti įgyvendinti socialinio teisingumo principus, ,,taip pat nėra pakankamų pastangų panaikinti demokratijos deficitą šalyje“. P. Gylys taip p pat priminė, kad tik prieš pat baigiantis draudimui užsieniečiams įsigyti žemę buvo priimti saugikliai, ir nėra tikrumo, kad jie yra tokie, kokių reikia.

L.Balsys nerimauja, kad skalūnų projektas taps VAE2 projektu

Mišrios Seimo narių grupės vardu kalbėdamas Linas Balsys sakė, kad ,,vyriausybė užsirekomendavo kaip daugiau kalbanti, o mažiau daranti“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, kultūros darbuotojai iki šiol skriaudžiami. ,,Ar tikrai bus nuo liepos 1 d. padidinti atlyginimai? Panašu, kad tai bus tik pažadas“, - sakė jis.

Pasak L. Balsio, VAE jau baigia sukompromituoti Lietuvą tarptautinės bendruomenės akyse. ,,Kalbama apie kažkokias derybas, laukiama atsakymų (...) Baltijos šalių politikai taip pat neturi jokios informacijos, žinome tik viena – kad ignoruojama referendumo valia“, - priminė jis.

L.Balsys taip pat sakė ataskaitoje pasigedęs daugiau informacijos apie kitus energetinius projektus. tarp jų SGD. O skalūnų dujoms esą skiriama per daug dėmesio, nors tai ,,kontraversiškiausias projektas, koks iki šiol yra buvęs“. Jis klausė, kaip vyriausybė reagavo į Žemaitijos gyventojų protesto laiškus ir sakė bijąs, kad skalūnų dujų projektas taps ,,VAE 2“ projektu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat sakė, kad atsinaujinančios energetikos srityje bandyta sutvarkyti tik ,,saulės elektrinių burbulą“, tačiau tai esą padaryta nekompetentingai. Pasak L. Balsio, rinkliava už atliekų rūšiavimą tik ,,nervuoja žmones“.

,,Šios vyriausybės darbe buvo daugiau kalbų, negu realių darbų“, - apibendrino L. Balsys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų