REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tęsiame pasakojimą apie bene garsiausią Lietuvos samdomą žudiką Alvydą Juodrį, pravarde Benas. Ta pačia tema skelbiame ištrauką iš antros rašytojo, žurnalisto Dailiaus Dargio knygos „Kruvinasis mafijos maršrutas” (2011 m.).

Tęsiame pasakojimą apie bene garsiausią Lietuvos samdomą žudiką Alvydą Juodrį, pravarde Benas. Ta pačia tema skelbiame ištrauką iš antros rašytojo, žurnalisto Dailiaus Dargio knygos „Kruvinasis mafijos maršrutas” (2011 m.).

REKLAMA

Po kelių akimirkų į butą įsėlinęs pirmasis „Aro“ pareigūnas buvo sutiktas šūviais. A. Juodris iš pistoleto „Glock 17“ iššovė į duris ir sužeidė pareigūno krūtinę ir koją. Vėliau šis kolegoms prisipažino, kad gyvybę jam išgelbėjo tik neperšaunamoji liemenė.

Gyvi taikiniai - moterys Matyt, atkakliai priešintis A. Juodrį vertė tai, kad jis suvokė esąs bejėgis prieš būrį ginkluotų „Aro“ kovotojų ir policininkų.

„Po to, kai jis sužeidė mūsiškį pareigūną, buvo akivaizdu, kad A. Juodris neketina pasiduoti ir žada eiti iki galo. Labiausiai stebino, kad taip drąsiai vyras elgiasi savo bute, nepaisydamas to, jog, be jo, buvo dar trys moterys“, – taip A. Juodrio suėmimo dieną prisiminė vienas šioje operacijoje dalyvavusių „Aro“ kovotojų.

REKLAMA
REKLAMA

Šaudyti į ilgai ieškotą svarbų bėglį sužeistam „Aro“ pareigūnui sutrukdė tarp jo ir A. Juodrio patekusi nusikaltėlio duktė Brigita. Tuomet jai buvo 18 metų. Kartą pareigūnų prispaustas nusikaltėlis šūktelėjo: „Šovinių ir sprogmenų užteks jums visiems, tad galime tęsti žaidimą.“

REKLAMA

Po kelių minučių iš mūšio lauku virtusio buto sužeistą kolegą išnešusiems „Aro“ kovotojams pavyko įsiveržti. Viduje šaudynės tęsėsi, viena kulka pataikė į A. Juodrio krūtinę, bet šis nenusileido. Nepaisydamas, kad už sienos esančiame kambaryje buvo jo žmona ir septynmetė duktė, A. Juodris toliau pareigūnams atsakydavo šūviais.

Ginklai, padirbti dokumentai

Operacijos metu ant kortos buvo pastatytos įkaitų gyvybės ir teisėsaugos prestižas. Pareigūnai nusprendė rizikuoti ir toliau vienas po kito lindo į butą. Per bemaž tris minutes trukusią A. Juodrio ir „Aro“ kontrataką buvo paleista apie 30 šūvių.

REKLAMA
REKLAMA

Supratęs, jog kova nelygi, vyriškis atsirėmė į kambario sieną, prisidėjo prie dešiniojo smilkinio pistoleto vamzdį ir spūstelėjo gaiduką.

Prie policijos ne vienus metus ieškoto vyro lavono gulėjo pistoleto apkaba, kurioje iš 17 šovinių buvo likę tik keturi. Šalia jo mėtėsi dar dvi pustuštės apkabos. Neaišku, kaip būtų pasibaigusi dvikova, jei A. Juodriui būtų pavykę išsitraukti miegamojo spintoje buvusį krepšį, kuriame gulėjo užtaisytas galingas kulkosvaidis „Agram 2000“ su duslintuvu, pistoletas IŽ-75, daugybė šovinių. Bijodami, kad bute galėjo būti užtaisytas galingas sprogmuo, pareigūnai pradėjo intensyvias paieškas, tačiau po nuodugnios apžiūros jokių sprogmenų nerasta. Bute buvo aptikta ir keletas gramų kokaino, daug maskuojamųjų priemonių: perukų, ūsų, barzdų, guminių kaukių. Taip pat nemažai suklastotų pasų, vairuotojo pažymėjimų su skirtingais vardais, pavardėmis ir nuotraukomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaidjurginių boso šešėlyje

Uostamiesčio nusikalstamo pasaulio versija buvo tokia, kad A. Juodris tapo meilės trikampio auka. Neva būtent Sigitas Gaidjurgis, vienintelis žinojęs, kur gyvena A. Juodris, jį ir įskundė teisėsaugininkams. Esą tarp Gaidjurginių šulo ir A. Juodrio antrosios sutuoktinės (tiesa, prieš žūtį jie buvo formaliai išsituokę) J. Ramanauskaitės jau kurį laiką buvo įsiliepsnojęs aistringas meilės romanas. Įdomiausia, kad po artimo draugo mirties S. Gaidjurgis iš tiesų suskubo įsikelti į bendrus namus Kintuose su jo našle Judita. Dar praėjus kuriam laikui jie susilaukė dukters.

Po šios tragedijos S. Gaidjurgis nepaliko be dėmesio ir A. Juodrio sūnaus Beno. Jis berniuką prižiūrėjo, tačiau pastūmėjo į kriminalinę veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų