REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Suomijos vyriausybė nesirengia šalies narystei NATO, pirmadienį pareiškė prezidentas Sauli Niinistoe (Saulis Nynistė).

 Suomijos vyriausybė nesirengia šalies narystei NATO, pirmadienį pareiškė prezidentas Sauli Niinistoe (Saulis Nynistė).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybės vadovas Estijos televizijai sakė, kad Suomija po Sovietų Sąjungos subyrėjimo turėjo principinę galimybę prisijungti prie Šiaurės Atlanto aljanso.

REKLAMA

„Tačiau jei pasižiūrėsime į šiandieną, tai mes turime vyriausybę, kurios programoje teigiama, jog ji netgi nesirengia prašyti narystės NATO. Niekas vyriausybėje nepasisakė už šio programos punkto pakeitimą. Tokia yra padėtis šiandien“, - sakė S.Niinistoe.

„Dar kartą sakau, kad geriausias tautos savigynos būdas - ryžtingai už save kovoti, ryžtingai vystyti savo galimybes, nepriklausomai nuo to, kokiai sąjungai ji priklauso“, - sakė Suomijos prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA

S.Niinistoe taip pat pripažino, kad tarp Rusijos ir Vakarų tvyro didžiulis nepasitikėjimas.

„Suprantama, mes nenorime gyventi esant nepasitikėjimo atmosferai. Mokame žiūrėti į žemėlapį, ir nesunku prieiti prie išvados, kad Suomijos padėtis visiškai skiriasi nuo kitų Europos Sąjungos šalių. Mūsų bendra siena su Rusija ilgesnė nei visų likusių Europos Sąjungos valstybių kartu sudėjus“, - pažymėjo S.Niinistoe.

„Žinoma, turime atsižvelgti į šią aplinkybę ir gyventi tokioje kaimynystėje, plėtoti šiuos kaimyniškus santykius taip, kad nekiltų problemų“, - sakė jis.

Pasak Suomijos prezidento, „tai labai lengva“.

„Tačiau vis dėlto to mes, suprantama, laikomės ir Europos Sąjungos politikos“, - pridūrė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų