REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žvaigždės neigia kultūrizmo mitus

Suvalgyti „stebuklingas piliules“, norint tapti raumeningu tikrai nepakaks, kaip ir papildų vartojimo ir darbo salėje, sako kultūrizmo čempionai Trys Lietuvos kultūrizmo žvaigždės, puikiai žinomos pasaulyje – Deividas Dubinas, Ovidijus Ringys ir Gedvydas Norkevičius - neigia paplitusius mitus apie kultūrizmo sportą ir siūlo į viską pažiūrėti kiek kitaip.

REKLAMA
REKLAMA

Kultūristai išskyrė po tris pagrindinius mitus – nuo paplitusio mąstymo, kad jie yra neišsimokslinę ar to, kad papildai daro stebuklus iki merginas labiausiai gąsdinančio – kilnojant svarmenis nebūtinai užsiauginsite kalną raumenų, sako jie.

REKLAMA

2012 m. Europos klasikinio kultūrizmo čempiono Deivido Dubino paneigti mitai:

1. Kultūristai yra neišsimokslinę žmonės. Tai tikrai netiesa. Pakankamai daug laiko yra skiriama savęs tobulinimui bei žinių kaupimui, nes tai gana atsakingas sportas, kuris reikalauja ne tik žinių apie raumenis, bet ir anatomijos, dietologijos. 2. Kultūrizmas neturėtų būti asocijuojamas tik su gigantišku bei daugumai nepatinkančiu žmonių- monstrų figūra. Šiuo metu yra nemažai kultūrizmo atmainų, kurios paprastiems žmonėms tikrai sukelia teigiamų jausmų bei motyvacijos sportuoti, kas yra labai pozityvu. 3. Kultūrizmas – tai nuobodus sportas. Manau reikia apimti visą, ką duoda šis sportas ir naudotis jo teigiamomis pusėmis. Sportas sulyginamas su sveikata, jėga, judrumu ar energija. Taigi, sportui ribų nėra! Aktyvus fizinis judėjimas – kelias į ilgaamžiškumą. Europos jaunimo (iki 23 m.) čempiono Ovidijaus Ringio paneigti mitai:

REKLAMA
REKLAMA

1. Moterys, pradėjusios lankyti sporto salę, prisiaugins kalnus raumenų. Tiesa yra ta, kad tai, ką matote ant scenos – išpuoselėtus moterų raumenynus varžybu metu yra tik vienetai moterų pasaulyje. Jums tai negresia, nes moterų organizmai nesugeba išskirti natūraliai tiek testosterono, kad priaugtų raumeninės masės. Jos sportuodamos sumažina riebalinį sluoksnį, todėl ir atrodo, kad tampa raumeningesnės. 2. Darant pritūpimus su štanga laužomi kelių sąnariai ir gadinamas stuburas. Iš tiesų, apšildžius sąnarius ir atliekant taisyklingai šį pratimą, nei stuburas, nei keliai negauna tiek apkrovos, kad būtų žalojami. 3. Norint būti kultūristu užtenka salėje kilnoti štangas arba suvalgyti „stebuklingą piliulę“, kuri akimirksniu padės priaugti kalnus raumenų. Norint būti kultūristu reikia turėti didelį žinių bagažą, ne tik apie sportą salėje, kuris tik iš pažiūros atrodo paprastas, bet ir apie žmogaus kūną, organizmą, maistą... Kažkokios stebuklingosios piliulės tikrai nėra. Tai ilgas, sunkus darbas reikalaujantis visiško atsidavimo ir pasiaukojimo tiek sporto salėje, tiek ir už jos ribų. NAC pasaulio jaunimo čempiono Gedvydo Norkevičiaus paneigti mitai: 1. Užsiauginti raumenis galima vien papildų dėka. Papildai padeda, tačiau geras mitybos planas, geras poilsio režimas ir stiprios treniruotės tikrai duos daugiau naudos nei šaukštelis bet kurio maisto papildo. Viskas yra suderinama, bet vieno elemento dėka, šiuo atveju papildų, puikių rezultatų nepasieksite 2. Raumenys auginami sporto salėje. Deja, galima raumenis pripumpuoti kraujo ir atrodys jog jie auga, nes kilnojant svorius į raumenis patenka daugiau kraujo ir jie laikinai padidėja, „prisipumpuoja“. Visas augimas prasideda kai ilsitės, miegate ir maitinatės. 3. Galima deginti riebalus ir tuo pačiu auginti raumenis. Tai gali iš dalies suveikti nebent pradedantiesiems sportininkams. Arba tai gali tiesiog būti vizualinė apgaulė, nes išdeginus šiek tiek riebalo raumenys išryškėja ir atrodo vizualiai didesni.

Mažvydas Laurinaitis, sportas.info

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų