REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Italijoje, Venecijos „Jesolo“ trasoje savaitgalį vyko „Mini Rok“ Italijos kartingo čempionatas, kuriame dalyvavo vienintelis lietuvis Justas Jonušis. Justui tai buvo visiškai nauja, dar nepažįstama kartingo trasa. Nepaisant to, jau per pirmąsias treniruotes Justas buvo greičiausias iš visų trisdešimties savo klasės konkurentų, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, tokio aukšto lygio lenktynių patirties palyginus nedaug turinčiam lietuviui būtent patyrimo stoka ir pakišo koją laimėti lenktynes. Kvalifikacijoje Justas tarp trisdešimties lenktynininkų nesugebėjo pravažiuoti visiškai „švaraus“ rato, todėl pakartoti treniruotėse parodyto rezultato nepasisekė.

REKLAMA

Pusfinalyje Justas startavo iš trečios pozicijos ir jau po penkių ratų išsiveržė į lyderius. Deja, didžiausias lietuvio konkurentas šiose lenktynėse – italas Nicola Abrusci, prieš savaitę laimėjęs „World Series Masters“ lenktynes, po keleto nesėkmingų bandymų aplenkti lietuvį viename iš posūkių jį tiesiog išstūmė iš trasos. Justas bandė vytis lyderius, tačiau finišo liniją kirto trečioje pozicijoje. Nepaisant to, lietuvis pravažiavo greičiausią lenktynių ratą, tuo įrodydamas savo pajėgumą.

REKLAMA
REKLAMA

Finale J. Jonušis startavo iš penktos pozicijos. Jau pirmajame rate jis aplenkė du priešininkus ir pakilo į trečią vietą. Deja, antrajame rate Justas pateko į masinę avariją ir susidūręs su tuo pačiu savo didžiausiu konkurentu iš Italijos N. Abrusci, išlėkė iš trasos. Į lenktynes lietuvis grįžo dešimtoje pozicijoje ir puolė vytis nutolusius lyderius. Iki finišo Justas sugebėjo pakilti iki ketvirtos pozicijos, o finišo liniją kirto nuo trečioje vietoje finišavusio sportininko atsilikęs vos per kelias tūkstantąsias sekundės dalis. Finale Justas ir vėl pravažiavo greičiausią lenktynių ratą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sėkmė šįkart nuo manęs nusigrįžo. Mes dar pakovosim dėl pergalių, svarbiausia, kad visą lenktynių savaitgalį buvau greičiausias ir žinau, kas esam pajėgūs kovoti dėl pergalės. Tiesiog man dar trūksta patirties lenktyniaujant tokią didelę konkurenciją turinčiose varžybose. Norint laimėti tokiose lenktynėse negalima padaryti net menkos klaidos.“ – po finišo sakė Justas Jonušis.

Kitos lietuvio varžybos laukia jau šį savaitgalį ir tai bus pirmas kartas, kai Justas Jonušis šiemet lenktyniaus mūsų šalyje – Vilniuje prasideda Lietuvos Kartingo čempionatas. Pirmasis jo etapas vyks „Plytinės“ kartodrome gegužės 16-17 dienomis. Justas debiutuos sau neįprastoje „Junior” klasėje su gerokai galingesne technika.

REKLAMA

Iš karto po šių lenktynių lietuvis vėl vyks į Italiją, kur Justą treniruos daugkartinis pasaulio kartingo čempionas Danilo Rossi. Šis sportininkas prieš keletą metų yra treniravęs ir kitą lietuvį – Kazimierą Vasiliauską.

Italijoje Justas liks iki savaitės pabaigos, nes „La Conca“ trasoje prasidės Italijos nacionalinis kartingo čempionatas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų