REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatas į prezidentus Valdemaras Tomaševskis antrajame rinkimų ture nežada paramos nė vienam kandidatui.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos kandidatas į prezidentus Valdemaras Tomaševskis antrajame rinkimų ture nežada paramos nė vienam kandidatui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų rinkėjai patys supranta už ką balsuoti. Nebus turgaus, nes mes nepalaikysime jokio kandidato, gal kitaip nuspręs mūsų komanda, bet mano asmenine nuomone nereikia prekiauti rinkėjų balsais“, - žurnalistams savo rinkimų štabe sakė politikas.

REKLAMA

Jis teigiamai įvertino dar negalutinius rinkimų rezultatus. Preliminariais duomenimis, už šį kandidatą balsavo 7,38 proc. rinkėjų, pats V.Tomaševskis sakė besitikįs iš viso surinkti apie 10 proc. balsų.

„Rezultatas geras, gal net labai geras tose sąlygose, kuriose mes dirbome. (...) Sąlygos buvo blogos, nes kartais jautėsi žiniasklaidoje, kad kartais šališka informacija pateikiama“, - kalbėjo V.Tomaševskis.

Jis teigė, jog būsimuose Europos Parlamento rinkimuose bus siekiama laimėti du mandatus.

„Aš manau, kad mes turime stiprias pozicijas prieš rinkimus į Europos Parlamentą, turime labai daug šansų laimėti dvi vietas, tai yra realu“, - sakė V.Tomaševskis.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu jis sakė, jog dabartinė valdančioji koalicija turėtų išlikti po prezidento rinkimų.

„Koalicija turi daugumą parlamente. Jei yra ryški dauguma, tai prezidentas ne daug ką pasakys. Jeigu partijos susitars, dauguma liks, tai ir koalicija liks“, - tikino jis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, V.Tomaševskis laimėjo Visagino savivaldybėje – suskaičiavus visų 16 apylinkių duomenis, politikui teko 52,56 proc. rinkėjų balsų. Už V.Tomaševskį balsavo dauguma Šalčininkų rajono rinkėjų, kur jam atiteko 73,19 proc. balsų. Jis pirmauja ir Vilniaus rajone, kur jau suskaičiuoti 47 iš 53 apylinkių rezultatai: V.Tomaševskiui tenka 55,10 proc. šių balsų. Vilniaus mieste politikas antras – jis surinko 18,18 proc. balsų. Čia suskaičiuoti 100 iš 149 apylinkių rezultatai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų