REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

A. Zuokas: kiekvienas spyris į minkštą vietą yra postūmis į priekį

Pažadėjo dar kartą siekti prezidento posto

 

Paskutiniu likti prezidento rinkimuose gresia sostinės merui Artūrui Zuokui. Jis prisipažino, kad tokių rezultatų nesitikėjo, tačiau tai jokiu būdu neatgrąsė jo nuo prezidento posto siekimo. „Kiekvienas spyris į minkštą vietą yra postūmis į priekį“, - sakė sostinės meras.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Džiaugiuosi, kad rinkėjų aktyvumas didžiausias lyginant su ankstesniais prezidento rinkimais. Džiaugiuosi, kad pagaliau vilniečiai yra prie aktyviausių balsuotojų. Taip pat sveikinu dėl didesnės demokratijos ir diskusijos, dėl to, kad bus antrasis turas. Dar tikrai neaaišku, kas bus valstybės vadovas – į šį klausimą atsakys tik antrasis turas“, - savo rinkimų štabe kalbėjo A. Zuokas, sulaukus rezultatų iš 1731 rinkimų apylinkių.

REKLAMA

A. Zuokas juokavo, kad ne viskas pavyksta iš pirmo karto.

„Man tai buvo gera patirtis ir galimybė būti ne tik savivaldos rinkimų lygmenyje, bet išeiti ir į nacionalinį lygmenį. Na, Vilniuje ne iš pirmo karto pavyko atvesti oranžinius dviračius, teks bandyti antrą kartą. Tai mūsų problema, kad nesugebėjome perteikti rinkėjams savo idėjų, - sakė meras. Jis teigė tikintis žmonėmis. - Mūsų šalis yra galimybių šalis, jai tereikia gero vadovavimo.“

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus meras pripažino, kad šie rinkimai padėjo ir geriau pažinti Lietuvą. „Man buvo taip malonu atrasti tiek daug gerų dalykų Lietuvoje apie kuriuos, pavyzdžiui, nežinojau kelionių į Joniškį, Pasvalį, Šakius metu.

Paklaustas, ar nenusivylė, kad iš visų kandidatų yra paskutinis, sostinės meras buvo optimistiškas. „Dar ne visi rinkėjų balsai atėjo, dar Vilniaus rezultatų nėra. Tikrai nebūsiu paskutinis. Aišku, norėjau daugiau, geriau, bet vadinasi kažką padariau ne taip. Galų gale ir laiko trūko – mano rinkimų kampanija prasidėjo tik vasario mėnesį, anksčiau nebuvo galimybės pradėti dėl miesto reikalų. Mūsų kaltė, kad nesugebėjome perteikti savo idėjų“, - sakė Artūras Zuokas, pridūręs: „Džiaugiuosi, kad įnešėme intrigą į šiuos rinkimus“.

A. Zuokas užtikrino, kad antrą kartą prezidento rinkimuose dalyvaus. Apie tolimesnius planus būti Vilniaus miesto meru kandidatas sakė pranešiantis vėliau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų