REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės savivaldybė gavo per 7,2 tūkst. prašymų priimti vaikus į darželius.

Sostinės savivaldybė gavo per 7,2 tūkst. prašymų priimti vaikus į darželius.

REKLAMA

Savivaldybė kol kas negali pasakyti, ar vietos darželiuose bus pasiūlytos visiems pageidaujantiems.

REKLAMA
REKLAMA

„Turėtų iki metų pabaigos netrūkti vietų darželiuose, bet dėl rugsėjo 1-osios dar negalime pasakyti“, - BNS sakė savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius.

REKLAMA

Pažymima, kad pastaraisiais metais bendras darželius Vilniuje lankančių vaikų skaičius kasmet padidėja maždaug 1 tūkstančiu ir 2013 metais siekė 25,6 tūkstančio.

Vaikai į ikimokyklinio ugdymo įstaigas buvo registruojami sausio 10 iki balandžio 30 dienos. Prašymus buvo galima pateikti internetu arba atvykus į savivaldybę.

Šiuo metu formuojamos norinčių patekti į darželius eilės.

Pirmumo teisė suteikiama vaikams, gyvenantiems darželiui priskirtoje teritorijoje, taip pat vaikams iš šeimų, kuriose auga trys ir daugiau vaikų. Taip pat vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų ar kurių vienas iš tėvų turi ne daugiau kaip 40 proc. darbingumo lygio. Pirmumo teisę turės ir vaikai, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią įstaigą.

REKLAMA
REKLAMA

Įstaigos darbuotojų, diplomatinio korpuso darbuotojų vaikai, kalendoriniais metais įvaikinti bei nuolatinę globą turintys vaikai priimami be eilės neatsižvelgiant į teritorinį principą. Jei nėra teisės į pirmenybę, eilės sudaromos pagal prašymo registracijos datą ir laiką.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų