REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Nekontaktinis regbis (angl. Touch Rugby) sparčiai populiarėja Lietuvoje. Ketvirtadienį šalia Baltojo tilto įvyko pirmosios varžybos, kuriose dėl Vilniaus miesto mero regbio taurės susikovė Lietuvos pašto, Generolo Jono Žemaičio Karo akademijos kariūnų bei užsieniečių ekipos, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Zelandietis pristatė žaidimą

„Sportas – sveikata“ – tokiu šūkiu vadovaujantis regbio entuziastai nutarė raginti žmones sportuoti visoje Lietuvoje. Šiuo metu itin populiaru bėgioti, minti dviračius, tačiau tiems, kurie nori sportuoti atvirame ore kartu su draugais, pasirinkimų nėra nedaug. Tuo tikslu Mike Kirkmanas nutarė lietuviams pristatyti nekontaktinį regbį. Gimęs ir užaugęs Naujoje Zelandijoje, o šiuo metu gyvenantis Lietuvoje, jis nuo mažens bėgiojo su regbio kamuoliu: „Regbis – tai mūsų antroji religija“. Pasak jo, nekontaktinis regbis puikiai padeda žmonėms atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos. „Tai ir bėgimas, ir komandinė dvasia, ir nuolatinis mąstymas apie taktiką, ir varžymasis, ir grynas oras, ir žalia žolė po kojomis“, - apie nekontaktinį regbį pasakoja M.Kirkmanas.

REKLAMA

Šį žaidimą su džiaugsmu pasitiko Vilniaus miestas. „Mums be galo svarbu, kad žmonės sportuotų, kad visuomenė būtų sveika. Tuomet ir vaistų, ligonių reikės mažiau, žmonės bus laimingesni. Nekontaktinis regbis tam puikiai tinka“, - nekontaktinio regbio renginyje prie Baltojo tilto Vilniuje dalyvavęs ir savo regbio įgūdžius išbandęs teigė Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Priminsime, kad neseniai prasidėjo projektas „REGBIS.VIČI.JĖGA“, skirtas vaikų sportavimo skatinimui mokyklose bei darželiuose. Tad nekontaktinis regbis miestuose bus skirtas daugiau suaugusiems. Birželio mėnesį numatoma rengti pirmąjį Lietuvoje nekontaktinio regbio čempionatą, kuriame norą dalyvauti jau išreiškė daug įmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmąjį turnyrą laimėjo kariūnai

Nekontaktinio regbio šventėje buvo galima išbandyti rankos taiklumą. Pirmuosius kamuolio metimus į taikinį atliko A.Zuokas, kuriam nedaug trūko, kad iškovotų nugalėtojo vardą. Visgi meras pasielgė džentelmeniškai ir nugalėti šio rungtyje „leido“ kariūnei Gretai Kancevičiūtei.

Vėliau visų susirinkusiųjų dėmesį patraukė pirmosios varžybos, kuriose dėl Vilniaus miesto mero regbio taurės susikovė Lietuvos pašto, Karo akademijos kariūnų bei užsieniečių ekipos. Po įtemptos kovos taurę iškovojo kariūnai, antrąją vietą užėmė Lietuvos pašto rinktinė, tretieji liko užsieniečiai, kurių gretose žaidė anglai, pietų afrikiečiai, zelandiečiai. „Puikus jausmas tapus pirmųjų nekontaktinio regbio varžybų nugalėtojais.

Priešininkai buvo labai grėsmingi, tačiau mums pavyko laimėti“, - džiaugėsi G.Kancevičiūtė. Naudingiausiu varžybų žaidėjų išrinktas Lietuvos pašto ekipos kapitonas Gediminas Astrauskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų