REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien prasidėjo registracija į birželio 28 d. Vilniaus Vingio parke vyksiantį „AVON moterų bėgimą“. Antrus metus gyvuojančio renginio tikslas – priminti moterims ir jų artimiesiems apie profilaktikos ir savitikros svarbą kovojant prieš krūties vėžį bei palaikyti sergančias moteris, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Pernai metais „AVON moterų bėgimas“ sulaukė apie 1000 bėgikių. Šiemet renginio ambasadorėmis tapo dainininkė Asta Pilypaitė, tituluota gražuolė Simona Burbaitė ir irkluotoja, Europos čempionė Milda Valčiukaitė.

REKLAMA

Sportuoti mėgstanti S.Burbaitė bėgime ruošiasi įveikti 3 km. Mergina prisidėjo prie iniciatyvos, nes yra įsitikinusi, kad labai svarbu garsiai kalbėti ne tik apie krūties vėžį, bet ir kitas ligas.

„Žmonės dažnai mano, kad diagnozė „vėžys“ yra mirties nuosprendis. Tačiau dalinantis patirtimi vieniems su kitais, šis požiūris gali pasikeisti. Aš labai džiaugiuosi, kad yra tokių renginių kaip šis bėgimas, kuris padeda atkreipti visuomenės dėmesį į skaudžias problemas,“ – sako S. Burbaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jos, nesergantys žmonės turėtų palaikyti sergančiuosius ir nepamiršti rūpintis sveikata, profilaktiškai tikrinantis. „Visas moteris kviečiu prisidėti prie šios iniciatyvos: būti vieningoms, sveikai gyventi ir svarbiausia – mylėti save,“ – sako tituluota gražuolė.

Profesionali irkluotoja M.Valčiukaitė įsitikinusi, kad bėgimas yra pats paprasčiausias būdas gerinti savo fizinę bei dvasinę savijautą.

„Bėgimas nėra tokia funkcinė ir sudėtinga sporto šaka kaip irklavimas. Jis puikiai tinka ir profesionalams, ir tiems, kurie nori gerinti bendrą savijautą. Sportuodami mes jaučiame judėjimo laisvę, esame sveiki, o sveikas žmogus yra laimingas žmogus,“ – įsitikinusi M. Valčiukaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atlikėja A.Pilypaitė pasiryžusi ne tik dalyvauti bėgime, bet ir sąžiningai jam ruoštis. Pasibaigus „Chorų karams“ moteris turės daugiau laiko treniruotėms.

„Man labai patinka sportuoti, tačiau dalyvavimas įvairiuose projektuose išbalansuoja gyvenimo ritmą. Labai džiaugiuosi, kad dabar turėsiu priežastį, kodėl negaliu praleisti treniruočių. Bėgimui ruošiuosi labai atsakingai, todėl tai bus puikus sugrįžimas į sportinį gyvenimą“, – šypsosi A.Pilypaitė.

„AVON moterų bėgimo“ dalyvės kviečiamos registruotis svetainėje www.moterubegimas.lt ir įveikti 3 km arba 6 km distancijas. Pirmojo tokio Lietuvoje bėgimo dalyvės bus apdovanotos simboliniais atminimo medaliais, o greičiausios ir kompanijos „AVON“ dovanomis.

REKLAMA

Pirmosios 300 užsiregistravusių moterų gaus dovanų specialius bėgimo marškinėlius. Visos būsimos dalyvės turės galimybę dalyvauti nemokamose pasiruošimo treniruotėse Vilniaus Vingio parke.

Renginio organizatoriai tikisi, kad šis renginys taps gražia tradicija ir ragins moteris rūpintis savo sveikata.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų